Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 Beach Wrestling: «Ασημένιος» με ρεκόρ ο Ραφαήλ Γκίρνης

Με ένα μεγάλο ρεκόρ και το ασημένιο μετάλλιο του Ραφαήλ Γκίρνη ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Wrestling U20 που διεξήχθη στην Παραλία Κατερίνης.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 Beach Wrestling: «Ασημένιος» με ρεκόρ ο Ραφαήλ Γκίρνης

Σε μία μοναδική βραδιά οι 300 αθλητές απόλαυσαν τον εντυπωσιακό αγωνιστικό χώρο και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να διεκδικήσουν την είσοδό τους στο βάθρο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ελλάδα ήταν ο Ραφαήλ Γκίρνης.

Ο Ελληνας πρωταθλητής έφτασε έως τον τελικό των 90+ κιλών και χάρισε στη χώρα μας το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Γκίρνης με αυτό το μετάλλιο έγραψε Ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής που κατακτά τέσσερα μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα U20. Ο αθλητής από την κατερίνη στον μεγάλο τελικό ηττήθηκε από τον Ζαντοιαντσουκ (Ουκρανία).

Την 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησε η Ευγενία Λάμπρου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε στην 4αδα, αλλά δεν μπόρεσε να σημειώσει μία νίκη για να πάρει ένα μετάλλιο. Αναμφίβολα όμως αποτελεί μεγάλη επιτυχία η τέταρτη θέση στον κόσμο.

Σήμερα στην Παραλία Κατερίνης διεξάγεται η 4η στάση του Beach Wrestling World Series.

Τους αγώνες διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με την συνεργασία του Δήμου Κατερίνης, της Περιφερειακή ενότητα Πιερίας, την Olympia En Dio και την Ουκρανική* Ομοσπονδία -beach Wrestling.