Πογέτ: «Ο Ποστέκογλου μπορεί να οδηγήσει την Τότεναμ σε ένα τρόπαιο»

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής, Γκουστάβο Πογέτ, έπλεξε το εγκώμιο του Άγγελου Ποστέκογλου της Τότεναμ.

Πογέτ: «Ο Ποστέκογλου μπορεί να οδηγήσει την Τότεναμ σε ένα τρόπαιο»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Άγγελο Ποστέκογλου αναφέρθηκε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής, Γκουστάβο Πογέτ, ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι ο τεχνικός της Τότεναμ μπορεί να οδηγήσει τους λονδρέζους σε ένα τρόπαιο.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος τίτλος που πανηγύρισαν τα «σπιρούνια» ήταν το Λιγκ Καπ, στο 2-1 επί της Τσέλσι το 2008.

«Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά, πολλά χρόνια που βλέπουμε έναν προπονητή να λέει «θα κερδίσω κάτι». Πριν από αυτό ήταν πάντα πρόκριση στο Champions League. Γιατί λοιπόν όχι; Ξέρετε, οι προπονητές, ψάχνουμε για κάτι διαφορετικό, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να κερδίζετε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Η ταυτότητά σου είναι πολύ σημαντική γιατί έτσι έχεις συνέπεια. Αλλά στα παιχνίδια κυπέλλου πρέπει να κερδίζεις. Εννοώ, δεν θυμάμαι κανέναν να είπε «ναι, κερδίσαμε το κύπελλο, αλλά παίξαμε πραγματικά άσχημα». Επομένως, κανείς δεν θα θυμάται πώς έπαιξαν στο Κόβεντρι αν κερδίσουν το Carabao Cup. Δεν θυμάμαι κανέναν να παραπονιέται για τη νίκη σε έναν τελικό να παίζει άσχημα», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι η κατάσταση τώρα με την Τότεναμ αφορά περισσότερο τη συνέπεια. Όλοι θέλουν συνέπεια, κάτι που θα βοηθήσει να κερδίζουμε συνεχώς ποδοσφαιρικούς αγώνες, κάθε Σαββατοκύριακο, μεγάλα ντέρμπι, όλες αυτές τις καταστάσεις. Οι προπονητές είναι μέρος του επιτελείου για να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους παίκτες να πάνε και να κερδίσουν για αυτούς. Αλλά αυτοί που παίζουν είναι οι παίκτες.

Πίστευα σε αυτό όταν ήμουν παίκτης. Έπρεπε να παίξω. Έπρεπε να εκτελέσω. Έπρεπε να διαβάσω το παιχνίδι. Έπρεπε να πάρω τις αποφάσεις. Έπρεπε να κάνω το σωστό. Αν είχα μία ευκαιρία, έπρεπε να σκοράρω. Όχι την επόμενη εβδομάδα. Οπότε το πίστευα πραγματικά όταν ήμουν παίκτης και δεν άλλαζα.

Τώρα είμαι προπονητής. Τώρα, όσο τους βοηθάμε, τόσο ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα η ομάδα παίζει καλύτερα και κερδίζει ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Έτσι νομίζω ότι τώρα κάθε παίκτης της Τότεναμ γνωρίζει ξεκάθαρα τον ρόλο του. Οπότε τώρα πρέπει να το κάνουν».