Ολυμπιακός: Θετικό σημάδι ενόψει Άρη ότι δεν ακούστηκε ούτε μία φορά η λέξη «Λιόν»!

Το 0-0 με τον Παναιτωλικό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του Ολυμπιακού να επικεντρωθούν στο ματς με τον Άρη και να μην γίνει η παραμικρή κουβέντα για το ταξίδι την ερχόμενη εβδομάδα στη Λιόν.

Ολυμπιακός: Θετικό σημάδι ενόψει Άρη ότι δεν ακούστηκε ούτε μία φορά η λέξη «Λιόν»!

Πάντοτε τα παιχνίδια πρωταθλήματος που προηγούνται των ευρωπαϊκών αγώνων έχουν μία... οσμή παγίδας. Ουκ ολίγες φορές έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν το μυαλό τους στα ευρωπαϊκά ματς και όχι στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί λίγα 24ωρα νωρίτερα για το πρωτάθλημα.

Το Σάββατο (21/9) οι Πειραιώτες φιλοξενούνται από τον Άρη και την Τετάρτη (25/9) αναχωρούν για τη Γαλλία για την αναμέτρηση με τη Λιόν.

Αυτή τη φορά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν χρειάστηκε να πει πολλά πράγματα στους παίκτες του για το πόσο συγκεντρωμένοι οφείλουν να είναι στην αναμέτρηση του Χαριλάου.

Ναι μεν στις αρχές της εβδομάδας τούς εξήγησε με τον τρόπο του ότι δεν θέλει να ακούσει τη λέξη «Λιόν» στον Ρέντη, αλλά στην πραγματικότητα οι παίκτες δεν ασχολήθηκαν με την πρεμιέρα του Europa League, καθώς το 0-0 με τον Παναιτωλικό τους είχε βάλει ήδη στην... πρίζα ενόψει «Κλ. Βικελίδης».

Επρόκειτο για ένα αποτέλεσμα που τους ταρακούνησε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το όνομα της γαλλικής ομάδας να μην συμπεριληφθεί σε καμία συζήτηση στον Ρέντη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τον Άρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σκοπεύει να βάλει τα πιο δυνατά του «χαρτιά» κόντρα στους Θεσσαλονικείς για να πετύχει ο Ολυμπιακός τον στόχο του που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στις νίκες. Αυτό κάτι δείχνει ως προς τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η αναμέτρηση με τον Άρη από το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Είναι από τις λίγες φορές που εν αναμονή μίας ευρωπαϊκής πρεμιέρας οι παίκτες έδειξαν στις προπονήσεις στον Ρέντη ότι είναι αφοσιωμένοι πρωτίστως στο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος που προηγείται και όχι στη λάμψη που προσφέρει η Ευρώπη. Το αν θα καταφέρουν να φύγουν νικητές από την Θεσσαλονίκη, είναι κάτι που θα το δούμε στο χορτάρι του «Κλ. Βικελίδης». Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Και δεν θα είναι εύκολο γιατί θα αντιμετωπίσουν έναν ψυχωμένο Άρη που θέλει με τη σειρά του πάση θυσία ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό!