O Mποργκ «υπαίτιος» της μετάλλαξης Τσιτσιπά και τη ρεβάνς με Κοκκινάκη στο Laver Cup του Βερολίνου!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε, για την Ευρωπαϊκή ομάδα (με αρχηγό τον θρυλικό Μπιορν Μποργκ), στην πρεμιέρα του Laver Cup τον Κοκκινάκη (6-1, 6-4), που τον είχε αποκλείσει στον 1ο γύρο του U.S. Open

O Mποργκ «υπαίτιος» της μετάλλαξης Τσιτσιπά και τη ρεβάνς με Κοκκινάκη στο Laver Cup του Βερολίνου!

Μια άτυπη ρεβάνς πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από τον Θανάση Κοκκινάκη, νικώντας τον, στο 2ο αγώνα της πρεμιέρας του Laver Cup, που φιλοξενείται στο Βερολίνο!

Ο κορυφαίος Έλληνας στα τενιστικά χρονικά (Νο12, πλέον στην παγκόσμια κατάταξη) επικράτησε άνετα (6-1, 6-4), σε 81 λεπτά, του Ελληνοαυστραλού (Νo78) που τον είχε αποκλείσει στον πρώτο γύρο του Αμερικάνικου Όπεν.

Τι άλλαξε σε τρεις βδομάδες και μεταμορφώθηκε αγωνιστικά ο «Στεφ» (που είχε λείψει από τις υποχρεώσεις της Εθνικής στο Davis Cup, στο Βελιγράδι, λόγω προβλήματος στην πλάτη);

Ο 26χρονος το απέδωσε στην παρουσία του Μπιορν Μποργκ. Του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής ομάδας που, χάρη στη νίκη του Έλληνα, ισοφάρισε σε 1-1 (σ.σ. είχε προηγηθεί η νίκη του Σερούντολο με 2-0 σετ, επί του Ρουντ, για λογαριασμό της ομάδας της υπόλοιπης υφηλίου)

«Είμαι πολύ χαρούμενος με το παιχνίδι μου σήμερα. Ήταν σημαντικό για εμάς να πάρουμε έναν πόντο, γιατί δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος που συνέβαλα σε αυτό. Ήταν ο αρχηγός της ομάδας, που έκανε τη διαφορά» δήλωσε από μικροφώνου, στο κορτ ο τενίστας μας.

Ο θρυλικός Σουηδός, που για τελευταία φορά είναι αρχηγός της ευρωπαϊκής ομάδας, μπήκε στη συζήτηση, λέγοντας (αφού πήρε αγκαλιά τον Τσιτσιπά): «Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, χρειαζόμασταν τον πόντο και ο Στέφανος έπαιξε πολύ καλό τένις»