Τσιτσιπάς: «Να μεγιστοποιήσω όσο περισσότερο μπορώ το παιχνίδι μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τους στόχους του μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του στο Laver Cup.

Τσιτσιπάς: «Να μεγιστοποιήσω όσο περισσότερο μπορώ το παιχνίδι μου»

Έπειτα από την επιτυχημένη πρεμιέρα του στο Laver Cup κόντρα στον Θανάση Κοκκινάκη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τους στόχους του ενόψει της συνέχειας, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Μπιορν Μποργκ.

«Η επιθυμία μου αυτή την εβδομάδα είναι να προσπαθήσω να μεγιστοποιήσω όσο περισσότερο μπορώ το παιχνίδι μου. Ξέρω ότι είναι εύκολο να το πω αυτό, αλλά θα πρέπει πραγματικά να δουλέψω σκληρά για κάθε σετ που θα παίξω αυτή την εβδομάδα. Θέλω πραγματικά να τιμήσω τους αρχηγούς της ομάδας μου, τους συμπαίκτες μου που είναι δίπλα μου και με υποστηρίζουν και εκπροσωπούν την ήπειρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η αξιολόγηση για το παιχνίδι μου είναι θετική και είμαι χαρούμενος με το πώς πήγαν τα πράγματα σε όλο τον αγώνα. Ένιωσα ότι είχα τον έλεγχο. Ένιωσα ότι ήμουν σε θέση να παίξω μερικά πολύ καλά ράλι και να καταλήξω σε μερικά μεγάλα χτυπήματα κατά τη διάρκεια αυτών των ράλι. Αυτού του είδους το παιχνίδι με βοηθάει κυρίως, θα έλεγα, να κερδίζω ψυχολογικά. Είχα αρχίσει ήδη να νιώθω ότι ψυχολογικά φτάνω σε ένα καλό σημείο και αυτό ήταν κάτι που με ώθησε να πάρω τη νίκη», είπε σχετικά ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις, ενώ όταν ρωτήθηκε ποιον θα έπαιρνε αν μπορούσε αυτή τη στιγμή ως προπονητή επέλεξε τον Μποργκ.

«Δεν είναι επειδή κάθεται ακριβώς δίπλα μου εδώ. Νιώθω ότι η αύρα κάνει μεγάλη διαφορά. Μερικές φορές δεν είναι αυτό που σου λένε και πώς σου το λένε. Είναι αυτή η οικειότητα που νιώθεις όταν κάποιος κάθεται δίπλα σου και σου επικοινωνεί πράγματα με πνευματικό τρόπο. Νιώθω ότι είναι κάτι που απόλαυσα με τον Μπιορν τα τελευταία χρόνια, έχοντας παίξει στο Laver Cup, και αυτός είναι επίσης ο λόγος που επιστρέφω συνέχεια.

Ξέρω ότι έχω έναν σπουδαίο αρχηγό της ομάδας για να υποστηρίξει το τένις μου. Αυτό είναι επίσης κάτι που φέρνει μεγάλη ανακούφιση όταν βγαίνω στο γήπεδο. Ξέρω ότι υπάρχει αυτό το άτομο δίπλα μου στο οποίο τρέφω τεράστιο σεβασμό, αλλά επίσης, θέλω να τον κάνω περήφανο. Θέλω πραγματικά να κάνω τον Μπιορν περήφανο. Σχεδόν τον νιώθω σαν έναν από τους κοντινούς μου ανθρώπους», σημείωσε.