Ολυμπιακός: Το κεφάλαιο στατικές φάσεις

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βρει λύσεις από τις στατικές φάσεις, αλλά στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ήταν ακίνδυνος από αυτές τις μπάλες.

Ολυμπιακός: Το κεφάλαιο στατικές φάσεις

Οι κλειστές άμυνες ανέκαθεν ήταν ένα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό και σε αυτές για να βρεθεί λύση χρειάζεται κάθετο ποδόσφαιρο, ταχύτητα και το απρόβλεπτο από ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Απ’ όλα αυτά η ομάδα του Πειραιά δεν είχε τίποτα. Ένας άλλος τρόπος που μπορεί να ξεκλειδώσει τέτοιες άμυνες και να δώσει βαθμούς είναι οι στατικές φάσεις. Ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Παναιτωλικό κέρδισε ελάχιστα έως μηδαμινά φάουλ κοντά στην περιοχή της ομάδας του Αγρινίου.

Και αυτό είναι ένα δείγμα του τρόπου που εκδήλωνε τις επιθέσεις και του τρόπου που αμύνονταν οι φιλοξενούμενοι. Όταν αναγκάζονταν να αποκρούουν τις σέντρες του Ροντινέι δεν μπορεί να προκύψει τόσο εύκολα κάποιο μαρκάρισμα κοντά στην περιοχή.

Το ένα θέμα του Ολυμπιακού ήταν αυτό και το άλλο ήταν πως ακόμα και οι στατικές φάσεις που κέρδισε δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Ακόμα και τα κόρνερ που πήρε δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα στην ομάδα του Πειραιά.

Κακές εκτελέσεις που δεν ανησύχησαν την άμυνα του Παναιτωλικού. Είναι και αυτό ένα θέμα που καλείται να λύσει ο Μεντιλίμπαρ ενόψει της συνέχειας, αφού οι στημένες μπάλες μπορούν να του λύσουν τα χέρια.