Ολυμπιακός: Ο Γουίλιαν και ο Μαρσιάλ

Η παρουσία παικτών όπως ο Γουίλιαν και ο Μαρσιάλ με δέκα χρόνια στην Premier League ανεβάζουν το επίπεδο της Super League. Ό,τι κι αν κάνουν. Όπως φυσικά και οι Λόβρεν, Πελίστρι. Οι μεγάλες κόντρες του Βραζιλιάνου του Ολυμπιακού και του Γάλλου της ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Ο Γουίλιαν και ο Μαρσιάλ

Εάν δεν ήταν στα «κάτω» τους ή εάν δεν υπήρχε λόγος να αναζητήσουν πολλά χρήματα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, ο Γουίλιαν και ο Μαρσιάλ (όπως φυσικά και ο Λόβερεν με τον Πελίστρι) δεν θα έρχονταν ποτέ στα μέρη μας για άλλο λόγο από διακοπές και αποτελούν τιμή για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ό,τι κι αν κάνουν τελικά.

Ο Γουίλιαν είναι αρκετά μεγαλύτερος σε ηλικία από τον Μαρσιάλ (36 ο Βραζιλιάνος, ακόμη ούτε 29 ο Γάλλος), αλλά ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε ενεργή συμμετοχή στην περσινή Premier League με τη Φούλαμ ενώ ο Γάλλος της ΑΕΚ είχε μείνει για καιρό εκτός πλάνων Τεν Χαγκ στη Γιουνάιτεντ.

Έχουν μια δεκαετία κλεισμένη ο Γουίλιαν (με μια παρένθεση ενός έτους στην πατρίδα του) και περίπου τόσο και ο Μαρσιάλ, πηγαίνοντας για ένα εξάμηνο στη Σεβίλλη. Δεν υπάρχει λόγος να κάνει κάποιος συγκρίσεις, τα πάντα θα φανούν στο γήπεδο, όπως συμβαίνει σε κάθε μεταγραφή. Πανάκριβη ή λιγότερο. Δεν παύει, όμως, να μας κάνει χαρούμενους ότι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε τοπ συλλόγους της Αγγλίας, όπως η Τσέλσι, η Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ, θα είναι μέλη του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος. Και σίγουρα θα δώσουν πινελιές θεάματος που δεν τις έχουμε συνηθίσει. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, θα δείξει. Αλλά ότι θα το ομορφύνουν το πράγμα είναι βέβαιο.

Ο Γουίλιαν με την Τσέλσι και ο Μαρσιάλ με την Γουνάιτεντ έχουν τεθεί πολλές φορές αντίπαλοι. Με μοιρασμένα αποτελέσματα, αρκετές ισοπαλίες. Μία από αυτές, τον Οκτώβρη του 2018 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν πρωταγωνιστές στο 2-2. Ασίστ με κόρνερ ο Γουίλιαν στον Ρίντιγκερ για το προβάδισμα της Τσέλσι, απάντηση Μαρσιάλ με δύο γκολ και ισοφάριση της Τσέλσι στις καθυστερήσεις με τον Ρος Μπάρκλεϊ.

Γκολ στη Γιουνάιτεντ έχει βάλει ο Γουίλιαν αλλά σε ήττα (1-2) στο «Όλντ Τράφορντ», ενώ ο Μαρσιάλ έχει σκοράρει το 2020 στο Τσέλσι-Γιουνάιτεντ 0-2.

Καλώς τους δεχόμαστε και μακάρι να τους απολαύσουμε στο κορυφαίο δυνατό επίπεδο απόδοσής τους.