Πέθανε ο Τότο Σκιλάτσι

Ο Σαλβατόρε «Τοτό» Σκιλάτσι πέθανε σε ηλικία 59 ετών, «βυθίζοντας» στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Πέθανε ο Τότο Σκιλάτσι

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία των 59 ετών άφησε ο Σαλβατόρε «Τοτό» Σκιλάτσι, «βυθίζοντας» στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο ήρωας της εθνικής ομάδας της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, πριν δύο χρόνια είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο παχύ έντερο και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες σε σοβαρή κατάσταση.

Με αρκετούς φιλάθλους να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο, θέλοντας να εκφράσουν τη στήριξή τους, η οικογένεια του Σκιλάτσι καθησύχαζε τον κόσμο την περασμένη Κυριακή μέσω μηνύματος στο Instagram, ωστόσο μία μόλις μέρας αργότερα το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι η κατάσταση του παλαίμαχου επιθετικού ήταν σοβαρή.

Τελικά, σήμερα το πρωί ο Σαλβατόρε «Τοτό» Σκιλάτσι έχασε τη μάχη στο πνευμονολογικό τμήμα του δημοτικού νοσοκομείου του Παλέρμο.

Ο Σκιλάτσι σε συλλογικό επίπεδο αγωνίστηκε με τις Μεσίνα (1982-1989), Γιουβέντους (1989-1992), Ιντερ (1992-1994) και Τζούμπιλο Ιβάτα στην Ιαπωνία (1994-1997).

Με τηνεθνική ομάδα της Ιταλίας αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια, ενώ στο Μουντιάλ του 1990 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με έξι γκολ και κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα.