Το ματς της χρονιάς και κάτι παραπάνω – Τι παίζει για τις προσθήκες που έρχονται στο ΑΠΟΕΛ

Η ρεβάνς με την Πέτροκουμπ πλησιάζει και για το ΑΠΟΕΛ δεν είναι απλά ένα σημαντικό ματς, αλλά ο αγώνας της χρονιάς και κάτι παραπάνω.

Το ματς της χρονιάς και κάτι παραπάνω – Τι παίζει για τις προσθήκες που έρχονται στο ΑΠΟΕΛ

Οι γαλαζοκίτρινοι με πρόκριση, σφραγίζουν παρουσία στο League Phase τουλάχιστον του Conference League και απ’ εκεί και πέρα θα μπορούν να ελπίζουν και σε κάτι πολύ καλύτερο, αλλά προσεγγίζουν τα πράγματα βήμα – βήμα, έχοντας την πίστη και την αισιοδοξία πως θα τα καταφέρουν.

Γίνεται αντιληπτό ότι για πολλούς λόγους, ανάμεσα τους και οικονομικούς είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πρωταθλητές να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Μολδαβών και να φύγουν από πάνω τους το μεγάλο άγχος και την πίεση για την ευρωπαϊκή πορεία.

Το 1-0 του πρώτου αγώνα αποτελεί προβάδισμα, έστω και αν ακόμα όλα είναι ανοικτά και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στη ρεβάνς στο Zibru Stadium στο Κισινάου. Ο Νταβίντ Γκαγιέγο ξέρει πάρα πολύ καλά, ότι θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς σε σχέση με το πρώτο και πως θα χρειαστεί βελτίωση και μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα του για να τα καταφέρει. Επιλογές έχει αν θελήσει να αλλάξει κάτι, ωστόσο δεν είναι σίγουρο πως θα πράξει κάτι τέτοιο.

Ο Ντβάλι δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού, ακόμα και αν επιστρέψει σε φουλ πρόγραμμα προπόνησης τις επόμενες μέρες. Οπότε θα διατηρηθεί το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Πέτροβιτς – Σιπριάνο Η θετική εικόνα του Μαξ Μάιερ στο διάστημα που αγωνίστηκε στο πρώτο ματς, ενδεχομένως να βάλει σε σκέψεις τον κόουτς του ΑΠΟΕΛ.

Απ’ εκεί και πέρα υπάρχει στο προσκήνιο και το θέμα ενίσχυσης, για το οποίο δεν έγινε απλά προεργασία, αλλά οι πρωταθλητές αθόρυβα κινούνται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν άλλες δύο προσθήκες, στην άμυνα με κεντρικό αμυντικό και στην επίθεση με άλλο ένα ποδοσφαιριστή. Κινήσεις που για να γίνουν θα πρέπει να αδειάσουν θέσεις στο ρόστερ, με τον Μεχρί να είναι κοντά στην έξοδο και αν γίνει δεύτερη κίνηση δεν θα έχει θέση στο ρόστερ ο Μοχάμεντ Μπεν.

Πηγή: protathlima.com