Εθνική: Η νέα εποχή αφήνει υποσχέσεις

Η Εθνική εντυπωσίασε με την αποτελεσματικότητά της στη νίκη (3-0) επί της Φινλανδίας στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και άφησε υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας.

Εθνική: Η νέα εποχή αφήνει υποσχέσεις

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου την πορεία της στο Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε 3-0 της Φινλανδίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στον δεύτερο όμιλο της League B και πανηγύρισε έτσι το παρθενικό της τρίποντο στο γκρουπ.

Ένα τρίποντο στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που αναμφισβήτητα αναπτέρωσε και το ηθικό της «γαλανόλευκης», η οποία κέρδισε και το χειροκρότημα στο φινάλε του ματς από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Το θετικό για την Εθνική δεν ήταν μόνο οι τρεις βαθμοί, στο πρώτο της τεστ στη νέα έκδοση του θεσμού. Ήταν και το γεγονός ότι εντυπωσίασε με την αποτελεσματικότητά της, ενώ πέρα από τα τρία γκολ που πέτυχε είχε ευκαιρίες που θα μπορούσε κάλλιστα να φτάσει στην επίτευξη κι άλλων τερμάτων.

Το μεγάλο ζητούμε βέβαια, είναι να υπάρξει και συνέχεια για την Εθνική και να δείξει ένα ανάλογο «πρόσωπο» και στα υπόλοιπα παιχνίδια που θα κληθεί να δώσει.

Σαφέστατα τίποτα δεν «χτίζεται» σε ένα ματς. Η Εθνική θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα, ωστόσο από τον πρώτο κιόλας αγώνα που έδωσε έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία που δίνουν το δικαίωμα για αισιοδοξία.

Η πρωτιά στον όμιλο του Nations League και το σενάριο για τη διεκδίκηση ενός «εισιτηρίου» για τα τελικά του Μουντιάλ 2026 δεν θα είναι απλή υπόθεση, αν αναλογιστεί κανείς και την παρουσία της εθνικής Αγγλίας στον ίδιο όμιλο του Nations League. Παρόλα αυτά, η Εθνική προχωρά βήμα –βήμα στη μάχη που θα δώσει για την επίτευξη των στόχων της.

Επόμενος «σταθμός» για την Ελλάδα είναι το ματς με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο για τη δεύτερη αγωνιστική του γκρουπ στο Nations League και η Εθνική θα πρέπει να «πατήσει» πάνω στη νίκη της επί της Φινλανδίας και να δώσει συνέχεια όχι μόνο στα θετικά της αποτελέσματα αλλά και στις καλές της εμφανίσεις.