«Μαμά Έρχομαι»: Το ντοκιμαντέρ για τα Τέμπη μπαίνει στο Netflix - Αντιδράσεις από τους συγγενείς

Το ντοκιμαντέρ του Μega με θέμα το δυστύχημα των Τεμπών μπαίνει στο Netflix - Αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων 

«Μαμά Έρχομαι»: Το ντοκιμαντέρ για τα Τέμπη μπαίνει στο Netflix - Αντιδράσεις από τους συγγενείς

Το ντοκιμαντέρ του Μega με θέμα το δυστύχημα των Τεμπών, «Μαμά έρχομαι», θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Netflix από τις 10 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για οδοιπορικό στις πόλεις, όπου ζούσαν οι επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που καταγράφει, με αφηγηματική προσέγγιση, την αλήθεια εκείνης της μοιραίας νύχτας.

Της νύχτας του εγκλήματος…

Η έρευνα και η επιμέλεια είναι της Ανθής Βούλγαρη και η σκηνοθεσία του Γιώργου Πετρόπουλου. Προβλήθηκε προ μηνών από το Mega και η αλήθεια είναι ότι συγκλόνισε, συγκίνησε την κοινή γνώμη και τάραξε τα νερά με τις ανατριχιαστικές μαρτυρίες των επιζώντων και τις αφηγήσεις των οικογενειών των 57 θυμάτων.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στις πόλεις όπου ζούσαν οι επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που καταγράφει, με αφηγηματική προσέγγιση και κινηματογραφική αισθητική, την αλήθεια της αποφράδας εκείνης ημέρας και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που έφερε στο φως το ξημέρωμα. Οι παραλείψεις, τα ερωτηματικά, οι άσβηστες μνήμες, τα όνειρα που χάθηκαν και μια πληγή που παραμένει ακόμα ανοιχτή…

Ωστόσο, και λίγο καιρό μάλιστα πριν την έναρξη της δίκης για το έγκλημα των Τεμπών, οι γονείς που δίνουν ενάμιση χρόνο τώρα έναν σκληρό αγώνα ενάντια στην πολιτική συγκάλυψη, έχουν διαφορετική γνώμη. «Η προβολή του ντοκιμαντέρ από το Mega στο Netflix με βρίσκει εντελώς αντίθετο» υποστήριξε ο Νίκος Πλακιάς που έχασε στα Τέμπη τα δίδυμα κορίτσια του αλλά και την ανιψιά του.

«Να μας δείξει τι; Το σενάριο το γνωρίζουμε, ένας σκηνοθέτης που έχει τα κότσια να δείξει την πραγματική πτυχή των γεγονότων υπάρχει; Δηλαδή σε λίγο θα το γυρίσουν και σε σίριαλ; Στο πρώτο επεισόδιο από τα 15 λεπτά που μίλησα έδειξε 15 δευτερόλεπτα – και αυτά στο συναισθηματικό κομμάτι. Τα υπόλοιπα που αναφέρομαι σε ευθύνες και κουκουλώματα, τίποτα. Τα ίδια και στους υπόλοιπους» κατήγγειλε.

«Σίριαλ και έργο για τα παιδιά μου δεν θέλω. Εάν κάποτε θέλουν να γυρίσουν κάτι το οποίο θα αναφέρεται σε ονόματα και ευθύνες των δολοφόνων, θα είμαι εκεί. Σίριαλ που δεν αναφέρονται τα ονόματα πολιτικών προσώπων άμεσα εμπλεκομένων με το έγκλημα από εμένα, ΟΧΙ» κατέληξε.

Πηγή: dailymedia.com.gr