Ολυμπιακός: Ρίχνει τσουβάλι λεφτά για το ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός και οι Αγγελόπουλοι ρίχνουν ένα τσουβάλι λεφτά για την ανακαίνιση του ΣΕΦ, αν και το γήπεδο δεν είναι ακόμη δικό τους. 

Ολυμπιακός: Ρίχνει τσουβάλι λεφτά για το ΣΕΦ

Όσοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού επισκεφτούν φέτος το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα δουν στο γήπεδο αρκετές αλλαγές. Τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και εκτός, καθώς έχει αυξηθεί ελαφρώς η χωρητικότητα, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί και κόκκινα καθίσματα στις εξέδρες. Παράλληλα, έχουν ανακαινισθεί όλα τα αποδυτήρια, έχουν διαμορφωθεί χώροι και αίθουσες, έχουν εκσυγχρονιστεί οι διάδρομοι, ενώ έχει γίνει δουλειά και στους εξωτερικούς χώρους. Λύθηκε και τακτοποιήθηκε και το μεγάλο θέμα με τον κλιματισμό στο γήπεδο, το οποίο είχε μεταμορφωθεί σε... καζάνι στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Να σημειώσουμε πως όλα αυτές οι βελτιώσεις έχουν γίνει από χρήματα και επενδύσεις της ΚΑΕ Ολυμπιακός, για ένα γήπεδο το οποίο δεν είναι δικό της. Οι Αγγελόπουλοι αυτή τη στιγμή έχουν αναβαθμίσει ένα στάδιο με αρκετά προβλήματα, ρίχνοντας ένα τσουβάλι λεφτά, αλλά δεν τους ανήκει. Με λίγα λόγια, αν αποχωρήσουν από το ΣΕΦ, όλα αυτά τα έργα θα μείνουν στο κράτος, καθώς το γήπεδο ανήκει στο δημόσιο. Παρά το γεγονός, αυτό, όμως, έχοντας σεβασμό προς το φίλαθλο κοινό τους, οι άνθρωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός αισθάνθηκαν την ευθύνη να ετοιμάσουν ένα γήπεδο το οποίο θα είναι φιλόξενο για τον φίλαθλο κόσμο τους, ο οποίος στηρίζει και φέτος με θέρμη την προσπάθεια της ομάδας.

Οι εργασίες μάλιστα συνεχίζονται μέσα στον Σεπτέμβρη και στόχος είναι στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας στις αρχές του Οκτώβρη (απέναντι στη Ζαλγκίρις στις 11 του μήνα) να παρουσιαστεί ένα θελκτικό και ανανεωμένο ΣΕΦ. Παράλληλα, να τονίσουμε πως συνεχίζονται οι συζητήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και με τους αντίστοιχους της κυβέρνησης, προσπαθώντας να βρουν τη χρυσή τομή για να περάσει το στάδιο στην πειραϊκή ΚΑΕ. Να επισημάνουμε πως το κράτος έχει τη διάθεση να δώσει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Ολυμπιακό (άλλωστε έχει σημαντικά προβλήματα και μόνο ένας ιδιώτης μπορεί να... σώσει την κατάσταση), αλλά θα πρέπει να γίνει επί ίσοις όροις όπως έγινε και με τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» πήραν το ΟΑΚΑ στα χέρια τους, αλλά επρόκειτο για ένα καθαρά μπασκετικό γήπεδο, νεότερο σε σύγκριση με το ΣΕΦ, με αυξημένη χωρητικότητα (πάνω από 6.000 περισσότερες θέσεις) και με αρκετά λιγότερα προβλήματα. Θα πρέπει, λοιπόν, και η κυβέρνηση, όχι μόνο να δώσει το ΣΕΦ στον Ολυμπιακό, αλλά να καλύψει και ένα μέρος των εξόδων που υπάρχουν.

Για να το πούμε απλά, με παράδειγμα, δεν γίνεται η μία ομάδα να παίρνει ένα γήπεδο που να θέλει ανακαίνιση 100.000 ευρώ (τυχαία τα ποσά) και ο άλλος σύλλογος να παίρνει ένα γήπεδο που να χρειάζεται ανακαίνιση 400.000 ευρώ. Δεν γίνεται ο ένας να παίρνει ένα γήπεδο που σε βάθος χρόνου θα βγάζει περισσότερα χρήματα (λόγω αυξημένης χωριτικότητας) και ο άλλος να βγάζει λιγότερα επειδή δεν μπορεί να προσθέσει περισσότερες θέσεις, αν δεν γίνει ριζική ανακαίνιση στο ΣΕΦ. Απλά τα πράγματα