Ντόμερκαντ: Ο πρώην του Ολυμπιακού πήρε προαγωγή για τον πάγκο των Μπουλς στο NBA

O Χένρι Ντόμερκαντ, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, πήρε προαγωγή και βρίσκεται στο staff του Μπιλ Ντόνοβαν στους Σικάγο Μπουλς. 

Ντόμερκαντ: Ο πρώην του Ολυμπιακού πήρε προαγωγή για τον πάγκο των Μπουλς στο NBA

Ο Χένρι Ντόμερκαντ ξεκίνησε την καριέρα του (ως παίκτης) το 2003-2004 στην Τουρκική Καρσίγιακ, ενώ μετέπειτα, τον γνωρίσαμε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση το 2004, αφού φόρεσε τη φανέλα της Εφές Πίλσεν (2004-06). Την χρονιά εκείνη ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού, με τον ίδιο να μετακομίζει στον Πειραιά ως κοινοτικός.

Ντόμερκαντ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην G-League πριν από επτά χρόνια, με τους Maine Red Claws (θυγατρική των Σέλτικς) να του δίνουν την ευκαιρία και να γίνεται ασίσταντ κόουτς τους. Εκεί έμεινε περίπου έναν χρόνο, αφού τα άλλα δύο τα πέρασε στο Σικάγο ως ασίσταντ των Windy City Bulls (θυγατρική των Μπουλς) αρχικά, μέχρι να φτάσει στα 40 του να γίνει πρώτος προπονητής τους.

Πλέον, μετά από τρία χρόνια εκεί, βλέποντας η δουλειά του να πιάνει τόπο, ήρθε μία νέα ευκαιρία για τον ίδιο. Έτσι, από τη νέα αγωνιστική περίοδο στο NBA, θα βρίσκεται στο πλευρό του Μπίλι Ντόνοβαν στους Μπουλς.