Εθνική Ελλάδος: Δύσκολη πρεμιέρα με Καναδά

Η Εθνική Ανδρών στο μπάσκετ μπαίνει σήμερα (27/7, 22:00) στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων με πρώτο αντίπαλο τη ομάδα του Καναδά.

Εθνική Ελλάδος: Δύσκολη πρεμιέρα με Καναδά

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το βράδυ (27/7, 22:00) τον Καναδά, μπαίνοντας στα δύσκολα με το... καλησπέρα.

Το συγκρότημα του Βασίλη Σπανούλη θα κοντραριστεί απέναντι σε ένα πανίσχυρο σύνολο, διαθέτοντας δέκα παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Ο λόγος για τους Ντορτ Λούγεντζ (Θάντερ), Αλεξάντερ Ουόκερ (Τίμπεργουλβς), Γκίλτζεους-Αλεξάντερ (Θάντερ), Τζαμάλ Μάρεϊ (Νάγκετς), Ντουάιτ Πάουελ (Μάβερικς), Τρέι Λάιλς (Κινγκς), Αρ Τζέι Μπάρετ (Ράπτορτς), Κέλι Ολίνικ (Ράπτορς), Άντριου Νέμπχαρντ (Πέισερς) και Ντίλον Μπρουκς (Ρόκετς). Ο Καναδάς θα είναι το ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση.

Η Ελλάδα θα επιδιώξει να πιέσει στην άμυνα, αλλά και να κάνει το παιχνίδι της στην επίθεση. Αιχμή του δόρατος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα επιχειρήσει να κάνει τη διαφορά, αλλά και να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του. Ζητούμενο να μπουν στην εξίσωση όλοι οι παίκτες, καθώς είναι δεδομένο πως οι Καναδοί θα επιχειρήσουν να περιορίσουν τη δράση του σούπερ σταρ των Μπακς.

Yπενθυμίζεται πως η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον όμιλό της τόσο την Αυστραλία όσο και την Ισπανία. Στόχος να προστατευτεί και ο Γιώργος Παπαγιάννης, καθώς δεν υπάρχει πλέον στο ρόστερ δεύτερος σέντερ. Ζητούμενο για την παρέα των Τόμας Ουόκαπ και Κώστα Παπανικολάου οι καλές συνεργασίες πικ εν ρολ, η διάθεση για γρήγορο παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και αξιόπιστο περιφερειακό σουτ.