Super League: Ο κερδισμένος Άρης και το «στραπάτσο» των «μεγάλων»

Το... χαμόγελο του Άρη για την μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα της Super League και ο προβληματισμός για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Super League: Ο κερδισμένος Άρης και το «στραπάτσο» των «μεγάλων»

Μακριά από τη νίκη έμειναν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην ένατη αγωνιστική της Super League. Κι αν υπάρχει μια ομάδα που χαμογελά περισσότερο με όλη αυτή την κατάσταση, αυτή δεν είναι άλλη από τον Άρη. Έναν Άρη ο οποίος έμεινε πλέον μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και αναπτέρωσε ακόμα περισσότερο το ηθικό του ενόψει της συνέχειας.

Οι «κίτρινοι» αυτή τη φορά δεν κέρδισαν στην κατηγορία και είδαν το σερί τους να σταματάει στα πέντε συνεχόμενα τρίποντα. Παρόλα αυτά, πήραν έναν σπουδαίο πόντο στο «ΟΑΚΑ» με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (1-1) και έμειναν ανίκητοι σε ακόμα ένα ντέρμπι της φετινής περιόδου. Και υπάρχει και συνέχεια για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού ακολουθούν παιχνίδια στο θεσμό κόντρα σε Λεβαδειακό, Παναιτωλικό και Βόλο, που μπορεί ο σύλλογος να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα και να κοιτάζει για αρκετό καιρό ακόμα αφ’ υψηλού τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός απέτυχε να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα και η πίεση πλέον αυξάνεται όλο και περισσότερο για τον προπονητή Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος έχει οδηγήσει τους «πράσινους» σε μόλις ένα τρίποντο στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Ούτε όμως για τον Ολυμπιακό τα πράγματα πήγαν καλύτερα στην 9η αγωνιστική, αφού έχασε με 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να προσπάθησαν και να δημιούργησαν ευκαιρίες, ωστόσο εκ του αποτελέσματος δεν βρήκαν δίχτυα.

Και η ουσία είναι πως οι Περαιώτες συνεχίζουν να μετρούν μόνο μια νίκη από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου μέσα και τα τέλη Οκτώβρη που βρισκόμαστε. Αυτή στο 2-0 με τον Ατρόμητο (29/9) σε σύνολο έξι αναμετρήσεων στον θεσμό. Ενόψει της συνέχειας οφείλουν να δείξουν ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο και να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών, ώστε να ανατρέψουν την κατάσταση στη Super League.

Ήττα όμως επιφύλασσε το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής και για τους δύο «δικεφάλους», τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Οι πρωταθλητές δεν αξιοποίησαν την ισοπαλία του Άρη με τον Παναθηναϊκό για να ξεφύγουν στην κορυφή. Αντίθετα, πλήρωσαν την επιθετική τους δυστοκία στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και έδωσαν την ευκαιρία στους Κρητικούς να πανηγυρίσουν σπουδαίο διπλό (1-2) και μάλιστα με ανατροπή μέσα στην Τούμπα.

Η «Ένωση» από την άλλη συνεχίζει να απογοητεύει και μάλιστα δίχως να έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που να φορτώνουν ακόμα περισσότερο το πρόγραμμά της. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν αυτή τη φορά με 1-0 στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό, έμειναν για τρίτο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το τρίποντο και μένει να φανεί τι λύσεις μπορεί να βρει ο Ματίας Αλμέιδα για να διορθώσει την κατάσταση της ομάδας του.

Πέραν αυτών, ο Παναιτωλικός διατηρείται στην πρώτη πεντάδα (μαζί με τον ΟΦΗ) παρότι αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε και έχασε με 1-0 από τον Βόλο, ενώ Λεβαδειακός και Λαμία μπορεί να «καίγονταν» για το τρίποντο στη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Λιβαδειά αλλά το 2-2 και ο βαθμός δεν βόλεψε κανέναν. Οι δύο ομάδες παραμένουν σταθερά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, πάνω από την «ουραγό» Athens Kallithea, η οποία πασχίζει ακόμα να βρει το πρώτο της τρίποντο.

Μία Athens Kallithea που νωρίτερα στη σεζόν μπορεί να άφησε καλές εντυπώσεις με τις ισοπαλίες που πήρε κόντρα σε Παναθηναϊκό (2-2) και ΑΕΚ (0-0), ωστόσο δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια. Η ήττα με 3-0 από τον Ατρόμητο ήταν η τρίτη συνεχόμενη για το σύλλογο στον θεσμό και καλείται πλέον να δείξει μια διαφορετική εικόνα ενόψει και του εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό που ακολουθεί.

Αντίθετα, οι Περιστεριώτες μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες γύρισαν «σελίδα», αλλά η επόμενη αποστολή θα είναι δύσκολη για την ομάδα, αφού έχει μπροστά της το ματς με την ΑΕΚ.