Ένα λαϊκό τραγουδιστή λάτρευε η Ρένα Βλαχοπούλου

Η «βασίλισσα της τζαζ» είχε τρέλα με έναν λαϊκό τραγουδιστή του '60

Ένα λαϊκό τραγουδιστή λάτρευε η Ρένα Βλαχοπούλου

Μπορεί στα χρόνια του '50 κα ιτου '60 τη μερίδα του λέοντος στη δημοφιλία να την κρατούσε ο Στέλιος Καζαντζίδης αλλά και οι άλλοι λαϊκοί τραγουδιστές που τον ανταγωνίζονταν, είχαν τις «επιτυχίες» τους.

Η Ρένα Βλαχοπούλου, η σπουδαία κωμικός, η επονομαζόμενη «βασίλισσα της τζαζ» που τραγουδούσε με μια φωνή από σκέτο βελούδο είχε τις δικές της προτιμήσεις. Είναι γνωστό σήμερα πως ήταν θαυμάστρια του Πάνου Γαβαλά. Η Ρένα διασκέδαζε συχνά πυκνά στα μαγαζιά που εμφανίζονταν ο Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη. Εκτιμούσε ιδιαίτερα τα φωνητικά χαρίσματα του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, την ευγενική χροιά της φωνής του, το δωρικό τρόπο που ερμήνευε τα τραγούδια αλλά και την συγκρατημένη του παρουσία πάνω στο πάλκο.

Η Ρία Κούρτη, το alter ego του Γαβαλά, αναφερόταν συχνά στις «επισκέψεις» της Ρένας Βλαχοπούλου. Σε μια από αυτές η ηθοποιός διαπίστωσε πως ο Γαβαλάς είχε χάσει πολλά κιλά. Ήταν η εποχή που ο τραγουδιστής αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με το συκώτι του και έπρεπε αναγκαστικά να ακολουθήσει αυστηρή δίαιτα. Η Ρένα βλέποντάς τον αδυνατισμένο του είπε όλο ανησυχία: «Έλα αγόρι μου, τι έχεις; Με μας πάθεις τίποτα!»