Ολυμπιακός: Ομαδάρα σε λήθαργο...

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα από τα κορυφαία και πιο γεμάτα ρόστερ της ιστορίας του, αλλά η ομάδα του Πειραιά είναι ακόμη σε λήθαργο. 

Ολυμπιακός: Ομαδάρα σε λήθαργο...

H εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν απογοητευτική. Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Οι «πράσινοι» έπαιξαν υποδειγματικά. Είχαν λύσεις στην επίθεση, έβαλαν μεγάλα σουτ και είχαν σωστό πλάνο στην άμυνα. Έλεγξαν στο απόλυτο τον ρυθμό του αγώνα και πήραν μία δίκαιη νίκη.

Ο Ολυμπιακός καλείται να προβληματιστεί, καθώς μετά τη Μπάγερν, έχασε και στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό, εμφανίζοντας αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση. Φέτος υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Η ομάδα έχει εκτοξεύσει το μπάτζετ στα ύψη, το ρόστερ είναι πληρέστατο, υπάρχει ποιότητα και ποσότητα και δε νοείται, ακόμη και σε αυτό το πρώτο στάδιο της σεζόν, η ομάδα να αποδίδει τόσο προβληματικά. Η ομάδα δείχνει να αναζητά εύρεση ρόλων, ξεκάθαρων πεντάδων, αλλά και πρωταγωνιστών.

Ο Ολυμπιακός ήταν διστακτικός στην επίθεση, έδειχνε να έχει χαλάσει το μυαλό του. Ελάχιστες φορές κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, πήρε βιαστικές αποφάσεις, έκανε λάθη. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι φανερά εκτός ρυθμού, σε μία περίοδο που οι Πειραιώτες ανάμεναν πολλά από εκείνον. Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν είναι ακόμη ο killer που θέλουν οι «ερυθρόλευκοι», ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί να προσαρμόσει μέσα στο παιχνίδι της ομάδας τον Εβάν Φουρνιέ. Ήταν ένα ματς, πάντως, που ενδεχομένως να χρειαζόταν να βρεθεί περισσότερη ώρα στο παρκέ ο Άλεκ Πίτερς, από τη στιγμή που οι υπόλοιποι... έσπασαν τα καλάθια. Από ένα σημείο και μετά «εξαφανίστηκε» και ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός φέτος διαθέτει ομαδάρα. Τουλάχιστον από πλευράς ονομάτων και παικτών. Το θέμα όμως είναι πως θα πρέπει να δείξει έμπρακτα τη δυναμική του και στο παρκέ. Ακόμη δεν το έχει κάνει. Έχει ξεχάσει πλέον να παίζει και καλή άμυνα. Ζητείται άμεση αντίδραση, καθώς έρχεται δύσκολη εβδομάδα κόντρα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Το καλύτερο φάρμακο θα είναι το «2 στα 2».