Ολυμπιακός: Μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι...

Δεν τσουλάει το πράγμα στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: Μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι...

Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι η κατάσταση. Ο φετινός Ολυμπιακός «χτίστηκε» για να τα σαρώσει όλα και αντ’ αυτού παρουσιάζεται χειρότερος και από πέρυσι. Τα νέα δεδομένα στην ομάδα είναι φανερό πως έχουν δυσκολέψει τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος είχε συνηθίσει αλλιώς τα τελευταία χρόνια, με ένα σύνολο που το ήξερε καλά και το οποίο διακρινόταν για τους άριστους αυτοματισμούς του στο παρκέ. Είναι εμφανές ότι ο ερχομός των νέων προσώπων (παρόλο που δυο, οι Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ επέστρεψαν σε γνώριμα λημέρια) έφερε μπέρδεμα στην ομάδα, με τους «παλιούς» να μην μπορούν να συνεννοηθούν με τους «νέους». Μέχρι στιγμής, βλέπουμε ένα σύνολο δίχως αρχή, μέση και τέλος. Και χωρίς τη «φλόγα» στην άμυνα, που ήταν σήμα κατατεθέν των ομάδων του Μπαρτζώκα.

Για το παιχνίδι δεν έχει νόημα να πούμε πολλά. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και δίκαια πήρε το ντέρμπι. Είχε το πάθος που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια και ήξερε τι πρέπει να κάνει για να πετύχει τον στόχο του. Αντιθέτως με τον Ολυμπιακό που για άλλη μια φορά ήταν αποσυντονισμένος.

Και μέσα σ’ αυτήν την κατάσταση, έρχεται …διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα. Με τον Ολυμπιακό να περιμένει στο ΣΕΦ τις Ρεάλ (Τρίτη) και Μπαρτσελόνα (Πέμπτη). Δυο παιχνίδια που μπορεί να κρίνουν το μέλλον του Μπαρτζώκα. Ας μην κρυβόμαστε, είναι σε δύσκολη θέση ο κόουτς του Ολυμπιακού. Και όσο κι αν τον αγαπάμε όλοι, ίσως κριθεί απαραίτητο να αλλάξει σελίδα το μπάσκετ του Ολυμπιακού.

ΥΓ. Άμοιροι ευθυνών δεν είναι και οι (ακριβοπληρωμένοι) παίκτες του Ολυμπιακού. Να τα λέμε όλα. Ο Βεζένκοφ μπορεί να είναι σταθερά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά μας εκνευρίζει λίγο η εμμονή του στα τρίποντα. Περιμένουμε πολλά περισσότερα απ’ αυτόν. Και ο Φουρνιέ θα πρέπει να οδηγήσει την ομάδα σε νίκες, ενώ ο Ντόρσεϊ δεν είναι ο παίκτης που ξέραμε.