Από τον Χουάνκαρ, στο σήμερα: Το Big-5 σε σχέση με πέρσι

Πως έχει διαμορφωθεί ο πίνακας της Stoiximan Super League και πως τα πάνε οι ομάδες σε σύγκριση με την ίδια εποχή την περασμένη σεζόν.

Από τον Χουάνκαρ, στο σήμερα: Το Big-5 σε σχέση με πέρσι

Συμπληρώθηκαν αισίως οι 8 πρώτες αγωνιστικές στην Stoiximan Super League. Αν μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα είναι ότι καμία ομάδα δεν έχει φτάσει έστω κοντά στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Σίγουρα ο βαθμός ετοιμότητας είναι διαφορετικός από σύλλογο σε σύλλογο, αλλά όλοι μπορούν να αποδώσουν πολύ καλύτερα.

Παρόλα αυτά, έχουμε ήδη ένα αρκετά καλό πρώτο δείγμα γραφής. Η εικόνα είναι ένα κομμάτι, αλλά πάνω από όλα είναι το αποτέλεσμα που μετράει, ειδικά για το λεγόμενο Big-5. Για αυτό και θα δούμε τη σύγκριση των πέντε μεγάλων ομάδων της κατηγορίας σε σχέση με πέρσι, μετά το πέρας των 8 πρώτων αγωνιστικών.

Ο λόγος που γίνεται η σύγκριση μετά το νούμερο οκτώ, είναι επειδή πέρσι έγινε το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που σημαδεύτηκε από την κροτίδα στον Χουάνκαρ. Το πρώτο σημείο καμπής της περσινής σεζόν.

Αναλυτικά ο πίνακας:

ΟΜΑΔΕΣΒΑΘΜΟΙ 2023-24ΒΑΘΜΟΙ 2024-25ΑΠΟΚΛΙΣΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ19 (7 ματς)15-4
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ16 (7 ματς)12-4
ΑΕΚ1715-2
ΠΑΟΚ17170
ΑΡΗΣ1117+6

Πρώτη εντύπωση, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο πίσω σε σχέση με πέρσι, ενώ ο Άρης εκτοξεύθηκε.

Συγκεκριμένα, οι δύο αιώνιοι έχουν πάρει τέσσερις βαθμούς λιγότερους από ότι την περασμένη σεζόν, με παιχνίδι περισσότερο μάλιστα. Οι ερυθρόλευκοι, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο τιμόνι, είχαν έξι νίκες και μια ισοπαλία στα παιχνίδι πριν το ντέρμπι. Μοναδική απώλεια, το 1-1 με την ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Ο δε Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είχε χάσει από την Ένωση στη Λεωφόρο, ενώ είχε και την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, χάρη στο γκολ του Γερεμέγιεφ στο 95'.

Από την άλλη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι πάνω κάτω στα ίδια με πέρσι. Η Ένωση, ως πρωταθλήτρια τότε, είχε μαζέψει 17 βαθμούς, φέτος έχει δύο λιγότερους. Συνεχίζονται οι απώλειες απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικής (Λαμία, Παναιτωλικός).

Ο έτερος Δικέφαλος είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόταν και πέρσι. Μάλιστα, φέτος έχει κερδίσει όλους τους διαθέσιμους βαθμούς απέναντι στις μικρομεσαίες ομάδες, αλλά έχει μαζέψει μόλις δύο πόντους σε τρία ντέρμπι (Άρης, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ).

Ο Άρης είναι η ομάδας που έχει ξεπεράσει κατά πολύ το περασμένο ταβάνι της. Πέρσι, είχε ήδη σε αυτό το σημείο τρεις ήττες κι η πρώτη τετράδα φαινόταν ήδη μακριά. Φέτος, έχει χάσει μόλις ένα, με τον ΟΦΗ στη Κρήτη, και βρίσκεται στη πρώτη θέση του πρωταθλήματος.