Ολυμπιακός: «Σαρώνει» την εγχώρια αγορά

Ο Νίκος Αθανασίου του Ατρομήτου κάνει την αρχή σε μία προσπάθεια του Ολυμπιακού να «καπαρώσει» ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί από τη Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν συμφώνησαν όμως... χθες (18/10) για τον Έλληνα μπακ όπως είχατε διαβάσει στο «ΦΩΣ».

Ολυμπιακός: «Σαρώνει» την εγχώρια αγορά

Για κάποιον λόγο «φούντωσε» χθες το θέμα του Νίκου Αθανασίου του Ατρομήτου. Συγκεκριμένα, τονιζόταν ότι ο Ολυμπιακός παίρνει τον 23χρονο αριστερό μπακ των Περιστεριωτών και πως ουσιαστικά θα παραμείνει στον Ατρόμητο έως το τέλος της σεζόν. Κατά άλλες πηγές τον Ιανουάριο μπορεί να βρεθεί στον Ρέντη.

Η ουσία είναι αυτή που είχαμε καταγράψει πρωτοσέλιδα από τις 2 Οκτωβρίου. Ο Ολυμπιακός δεν συμφώνησε χθες με τον Ατρόμητο για τον Αθανασίου. Εδώ και καιρό έχει «καπαρώσει» τον παίκτη και ουσιαστικά επειδή δεν θα έβρισκε χρόνο στο λιμάνι, είναι λογικό να έμεινε στον Ατρόμητο για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

5dfb7b60-0171-4ad3-90b2-e12de5b3403c.jpg
Από ρεπορτάζ του «Φωτός» στις 2/10/24

Το πότε θα πέσουν οι υπογραφές δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί επί της ουσίας όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές τα έχουν βρει εδώ και αρκετές εβδομάδες. Φημολογείται ότι από βδομάδα μπορεί να πέσουν και οι υπογραφές, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι μικρή σημασία έχουν όλα αυτά. Ο Ολυμπιακός εδώ και πολύ καιρό έκανε ό,τι έπρεπε για να «καπαρώσει» τον παίκτη. Και ουσιαστικά «κλείδωσε» τον Αθανασίου σε μία περίοδο που υπήρχαν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι από τους «μεγάλους».

Τα νεότερα ως προς την περίπτωση του Αθανασίου έχουν να κάνουν με τους επόμενους... Αθανασίου. Έχουν να κάνουν κυρίως με τις επόμενες κινήσεις των Πειραιωτών. Τι εννοούμε; Ο αριστερός μπακ του Ατρομήτου θα πιάσει λιμάνι από τη νέα χρονιά. Εκείνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός «οργώνει» την ελληνική αγορά και έχει παντού ανοικτές τις «κεραίες» του για να κάνει τα «χτυπήματα» που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν για ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν στη χώρα μας. Είτε πρόκειται για Έλληνες είτε για ξένους. Ο Αθανασίου κάνει την αρχή ως προς τις μεταγραφικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν ενόψει της νέας σεζόν.

Φτιάχνεται η «βάση δεδομένων»

Μπορεί να μη διανύουμε μεταγραφική περίοδο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν κάθεται ποτέ σε ησυχία. Τα μάτια του είναι ανοικτά σε πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από τη Σούπερ Λιγκ. Έχει «σταμπάρει» κι άλλους παίκτες, παρακολουθώντας την εξέλιξή τους με τις ομάδες τους. Ήδη οι Πειραιώτες έχουν ξεχωρίσει κάποιους εξ αυτών, αλλά δεν θέλουν να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα από τις πρώτες 7 αγωνιστικές και να προχωρήσουν σε κινήσεις. Γεμίζουν τη «βάση δεδομένων», της προσθέτουν συνεχώς στοιχεία για κάθε παίκτη ξεχωριστά και αναλόγως θα πράξουν. Δεν μπορούν όλοι από αυτούς που εξετάζονται να παίξουν στον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να περάσουν και από την έγκριση του προπονητή. Για τον Αθανασίου ο Μεντιλίμπαρ έχει ανάψει «πράσινο» από το καλοκαίρι, από τότε δηλαδή που ξεκίνησαν οι επαφές ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο.

Στηρίζει Ορτέγκα - Αποστολόπουλο

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Μεντιλίμπαρ δεν θέλει να ακούει για μεταγραφικά. Ναι μεν ο Ολυμπιακός ως οργανισμός οφείλει να κάνει τις απαιτούμενες προεργασίες για την ενίσχυσή του και τις επενδύσεις του στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους, αλλά ο Βάσκος τεχνικός έχει τυφλή εμπιστοσύνη σε Φρανσίσκο Ορτέγκα και Τόλη Αποστολόπουλο για το αριστερό άκρο της άμυνας.