Άτσο Πέτροβιτς για Ντράζεν: «Ο Παναθηναϊκός του έδινε τα πάντα - Πιστεύω θα έμενε στο ΝΒΑ»

Για τον αδικοχαμένο του αδερφό του, Ντράζεν, μίλησε ο Άτσο Πέτροβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Άτσο Πέτροβιτς για Ντράζεν: «Ο Παναθηναϊκός του έδινε τα πάντα - Πιστεύω θα έμενε στο ΝΒΑ»

Συνέντευξη στην «As» παραχώρησε ο τεχνικός της Εθνικής Βραζιλίας Άτσο Πέτροβιτς που μίλησε για τον αδικοχαμένο αδερφό του, Ντράζεν, ενώ αναφέρθηκε και στην προοπτική που είχε το καλοκαίρι του 1993 να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, πριν συμβεί το μοιραίο δυστύχημα.

«Ο Ντράζεν είχε μια φανταστική σεζόν το 1992/93 στο ΝΒΑ (σ.σ. με 22,3 πόντους, 3,5 ασίστ, 2,7 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα σε 38 λεπτά ανά αγώνα), αν και ήταν απογοητευμένος που δεν είχε επιλεγεί για το All Star Game. Ένιωσε ότι ήταν ένα άσχημο πλήγμα. Η τετραετής παρουσία του στο ΝΒΑ έφτανε στο τέλος της και δεν είχε κερδίσει πολλά χρήματα, γιατί τα συμβόλαιά του, ανάμεσά τους κι αυτό που είχε στη Ρεάλ, ήταν αρκετά πιο χαμηλά από ό,τι φανταζόταν ο κόσμος και ο ίδιος ήθελε να υπογράψει ένα που θα άρμοζε στο επίπεδό του. Πέρα από το ΝΒΑ, υπήρχε μια ομάδα από την Ευρώπη που ήταν πρόθυμη να πληρώσει στον Ντράζεν όσα χρήματα ήθελε, ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό τον κρατούσε ήρεμο. Το θέμα το χειριζόταν ο ατζέντης του στις ΗΠΑ και πιστεύω πως μετά το Ευρωμπάσκετ στη Γερμανία ο Ντράζεν θα έμενε στο ΝΒΑ και θα υπέγραφε σε μια από τις τρεις ομάδες που είχαν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, τους Νετς, τους Νικς ή τους Ρόκετς», δήλωσε ο μεγάλος αδερφός του Κροάτη θρύλου.

«Η κληρονομιά του είναι τόσο μεγάλη, που ακόμη και σήμερα-31 χρόνια μετά τον θάνατό του-αναγνωρίζεται ακόμη ως ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών», τόνισε.