Μπαίνει σε τούνελ

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του έναν «Γολγοθά» με πολλά, συνεχόμενα, δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και EuroLeague

Μπαίνει σε τούνελ

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά ήταν σοβαρός και συγκεντρωμένος στα εγχώρια καθήκοντά του παίρνοντας άνετα τη νίκη επί της ΑΕΚ.

Μπροστά σε 8.500 φιλάθλους τους οι «πράσινοι» παρουσίασαν βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τις αναμετρήσεις απέναντι στην Καρδίτσα και τον ΠΑΟΚ παίζοντας με ενέργεια, σύνεση και ένταση στην άμυνα.

Αυτά άλλωστε ήταν και τα κύρια στοιχεία που απαιτούνταν για να μπορέσουν από την αρχή να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και να ξεφύγουν στο σκορ παίρνοντας διαφορά ασφαλείας.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι δεδομένα στοιχεία του παιχνιδιού μιας ομάδας. Εμ δεν ήταν στον Παναθηναϊκό τουλάχιστον στα προηγούμενα ματς. οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν και στην Πυλαία και στην Καρδίτσα αντιμετώπισαν τους αντιπάλους τους με υπεροψία, θεωρώντας πως απλώς με την φανέλα θα κερδίσουν και στη Θεσσαλονίκη κινδύνεψαν σοβαρά.

Απέναντι στην ΑΕΚ πάντως ο Λορέντζο Μπράουν, που είχε… ξεκουραστεί σχεδόν σε όλο το ματς στη Μαδρίτη είχε ενέργεια, ένταση και σοβαρότητα τραβώντας και τους υπόλοιπους για να πάρουν διαφορά είκοσι πόντων στο πρώτο μέρος και να εξαλείψουν κάθε πιθανή σκέψη των «κιτρινόμαυρων» για ανατροπή.

Το παιχνίδι προφανώς δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή για αξιόπιστα συμπεράσματα, αφού είναι δεδομένη η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Η διάθεση και η θέληση για προσπάθεια και άμυνα όμως ήταν εμφανείς κόντρα στην ΑΕΚ, πολύ απλά διότι στα προηγούμενα ματς πρωταθλήματος δεν υπήρχαν!

Πλέον άπαντες στον Παναθηναϊκό σκέφτονται τα δύο πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια που έχουν μπροστά τους με την Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό. και τα δύο εκτός έδρας και μάλιστα σε απόσταση… ανάσας μεταξύ τους.

Οι «πράσινοι» την Παρασκευή (25/10) αντιμετωπίζουν στην Κωνσταντινούπολη την Φενέρμπαχτσε, την επομένη ταξιδεύουν στην Αθήνα για να επιστρέψουν, κάνουν ένα χαλάρωμα διότι αυτό προβλέπεται παραμονές αγώνων και την Κυριακή (26/10) πάνε στο ΣΕΦ για να παίξουν με τον Ολυμπιακό.

Το πρόγραμμα είναι «Γολγοθάς» και μάλιστα το ίδιο σχεδόν έχουν και οι «ερυθρόλευκοι», που παίζουν την Παρασκευή (25/10) με τη Μπάγερν στο Μόναχο.

Ίσως εδώ θα μπορούσαν οι δύο «αιώνιοι» μόλις βγήκε και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος να ζητήσουν αλλαγές από την EuroLeague, η οποία μάλιστα την επόμενη εβδομάδα έχει ορίσει «διαβολοβδομάδα»!

Από πολύ νωρίς λοιπόν ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του μπαίνουν στα δύσκολα με κρίσιμα και πολύ απαιτητικά παιχνίδια στα οποία δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος…