Bundesliga: Επική ανατροπή της Ντόρτμουντ, 3-2 την Άιντραχτ σε 20 λεπτά (βαθμολογία)

Επική ανατροπή για τη Ντόρμουντ επί της Άιντραχτ (από 2-0 σε 2-3) στη πρεμιέρα της δεύτερης στροφής στη Bundesliga. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία στη Bundesliga.

Bundesliga: Επική ανατροπή της Ντόρτμουντ, 3-2 την Άιντραχτ σε 20 λεπτά (βαθμολογία)

Η Άιντραχτ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 στο 70', όμως η Ντόρτμουντ κατάφερε να σημειώσει τρία γκολ και να πάρει τη νίκη, έστω κι αν ο Έρλινγκ Χάαλαντ έμεινε άσφαιρος στην πρεμιέρα του 2ου γύρου της Bundesliga.

Η μονομαχία του Ραφαέλ Μπορέ με τον Χάαλαντ βρήκε κατά κράτος νικητή τον Κολομβιανό επιθετικό, αλλά όχι και την Άιντραχτ. Η ομάδα της Φρανκφούρτης είχε προβάδισμα δύο γκολ για περίπου μία ώρα, όμως στο τέλος η Ντόρτμουντ έκανε μεγάλη ανατροπή, έστω και χωρίς γκολ του Νορβηγού, επιθετικού, φεύγοντας με νίκη 3-2 στην πρεμιέρα του 2ου γύρου στην Bundesliga.

Ο αγώνας άρχισε με μια μεγάλη ευκαιρία των «κιτρινόμαυρων», αλλά από τη στιγμή που ο Τόμας Μενιέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κέβιν Τραπ, επήλθε η τιμωρία. Πρώτα στο 15' και στη συνέχεια στο 24' οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή αμυντική λειτουργία της Ντόρτμουντ και βρήκαν δύο γκολ με τον Μπορέ.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες, μέχρι η Ντόρτμουντ να πάρει μπροστά. Στο 71' ο Τοργκάν Αζάρ μείωσε το σκορ, στο 86' ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ισοφάρισε και στο 89' ο Μαχμούντ Νταχούντέκανε τη μεγάλη ανατροπή για τους φιλοξενούμενους.

H Χόφενχαϊμ ήταν η μεγάλη κερδισμένη στα παιχνίδια του Σαββάτου αναφορικά με τη μάχη της τετράδας στη Bundesliga, καθώς την ώρα που κέρδιζε οι Λεβερκούζεν, Ουνιόν και Φράιμπουργκ έχαναν βαθμούς.

Με πρωταγωνιστή τον Μπεμπού που σκόραρε δις οι «κραϊχγκάουερ» επιβλήθηκαν 3-1 της Άουγκσμπουργκ, ενώ την ίδια ώρα οι Μπάγερ Λεβερκούζεν και Ουνιόν Βερολίνου έμεναν στο ισόπαλο 2-2.

Ίδιο σκορ και στην αναμέτρηση της Φράιμπουργκ με την Αρμίνια Μπίλεφελντ, ενώ χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και το ματς της Γκρόιτερ Φιρτ με τη Στουτγκάρδη, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Η αγωνιστική δράση του Σαββάτου ολοκληρώνεται με τη συνάντηση της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με την Μπορούσια Ντόρτμουντ (ώρα έναρξης στις 19.30).

Την Παρασκευή 7/1

Τι κι αν η διαφορά τους στη βαθμολογία ήταν χαοτική πριν την έναρξη του αγώνα (43π. έναντι μόλις 19) η Γκλάντμπαχ απέδειξε, για μια ακόμη φορά, όχι μόνο ότι αποτελεί την ιστορική αντίπαλο της Μπάγερν Μονάχου, αλλά κερδίζοντας την για 2η φορά στην σεζόν κι ότι της έχει πάρει τον... αέρα!

Δύομιση μήνες μετά την, εκκωφαντική, «πεντάρα» (5-0), στο Μένχενγκλαντμπαχ (27/10), για το Κύπελλο, τα «πουλάρια» νίκησαν και στο Μόναχο (2-1), στο εναρκτήριο ματς του 2ου γύρου! Μάλιστα το έκαναν με ανατροπή!

Η Μπάγερν, που παρατάχτηκε με πολλές απουσίες (λόγω κορονοϊού) και χωρίς τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, γνώρισε την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν και πρώτη μετά από σχεδόν δύο μήνες (μετά τις 19/11 και το 2-1, στο Άουγκσμπουργκ μετρούσε 7 σερί νίκες σ' όλες τις διοργανώσεις), με την Γκλάντμπαχ να παίρνει το πρώτο της τρίποντο μετά τις 20 Νοεμβρίου, φτάνοντας τους 22 βαθμούς και να ξεφεύγει από τα χαμηλά της βαθμολογίας.

Η φιλοξενούμενη αντιπαρήλθε του γκολ του Λεβαντόφσκι (18') και μέχρι το 31ο λεπτό είχε ανατρέψει την κατάσταση. Πρώτα, ο Νόιχαους στο 27’ έφερε το σκορ σε ισορροπία, για να έρθει ο Λάινερ στο 31’ να κάνει το 2-1.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν είχαν δοκάρια με τον Λεβαντόφσκι (45+2 και 68'), ενώ είδαν τον Ζόμερ να κάνει μεγάλες επεμβάσεις, για να κρατήσει η Γκλάντμπαχ ένα τεράστιο τρίποντο ως το φινάλε.

Το προφίλ της 18ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/1

Μπάγερν Μονάχου - Γκλάντμπαχ 1-2
(18' Λεβαντόφσκι - 27' Νόιχαους, 31' Λάινερ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/1

Λειψία - Μάιντς 4-1
(21' πέν., 61' Σίλβα, 47' Σομποσλάι, 58' Ενκουνκού - 57' Λι)

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ουνιόν Βερολίνου 2-2
(38' Σικ, 84' Τα - 45', 50' Πρέμελ)

Φράιμπουργκ - Αρμίνια Μπίλεφελντ 2-2
(6' Χάμπερερ, 46' Τζέονγκ - 60' Οκουγκάβα, 87' Λάσμε)

Χόφενχαϊμ - Άουγκσμπουργκ 3-1
(38', 44' Μπεμπού, 90'+3' Ράουμ - 5' Γκρέγκοριτς)

Γκρόιτερ Φιρτ - Στουτγκάρδη 0-0

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-3

(15΄,24΄ Μπόρε - 71΄ Αζάρ, 87΄ Μπέλινγχαμ, 89΄ Νταχούντ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1

16.00: Χέρτα Βερολίνου - Κολωνία

18.30: Μπόχουμ - Βόλφσμπουργκ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ