Εκλογές ΗΠΑ: Για ντιμπέιτ ετοιμάζονται οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι Γουόλζ και Βανς

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι, Τιμ Γουόλζ και Τζ, Ντι Βανς για το ντιμπέιτ της ερχόμενης Τρίτης, 1η Οκτωβρίου που διοργανώνεται από το τηλεοπτικό κανάλι CBS

Εκλογές ΗΠΑ: Για ντιμπέιτ ετοιμάζονται οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι Γουόλζ και Βανς

Αυτό το ντιμπέιτ κρίνεται και από τις δύο καμπάνιες ως ζωτικής σημασίας, λόγω του λίγου χρόνου που απομένει για τις εκλογές και της μικρής διαφοράς μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Τα νέα από την εκστρατεία των Δημοκρατικών δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς ο Τιμ Γουόλζ είναι νευρικός και αναφέρει στους συνεργάτες του ότι νιώθει πιεσμένος καθώς προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον αντίπαλό του, Τζ. Ντ. Βανς στο... «αντιπροεδρικό» ντιμπέιτ.

Ο Γουόλζ παραδέχεται στους συνεργάτες του ότι νιώθει πολύ άγχος και πως τα ντιμπέιτ δεν είναι ο τομέας του, ειδικά σε σύγκριση με τον Βανς, ο οποίος θεωρείται ρητορικά πιο έμπειρος. Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών ανησυχεί αν θα καταφέρει να αποδώσει καλά στο ντιμπέιτ και αν θα ικανοποιήσει την Χάρις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στρατηγική του Γουόλζ για το ντιμπέιτ εστιάζει περισσότερο στο να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ παρά στον Βανς. Η ομάδα του πιστεύει ότι η στόχευση του Τραμπ θα έχει μεγαλύτερη απήχηση, ιδίως στο να πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Επίσης, σκοπεύουν να αναδείξουν πώς ο Βανς έχει ευθυγραμμιστεί με τον Τραμπ, ασκώντας κριτική στην υποστήριξη του Βανς προς το σχέδιο του Τραμπ, "Project 2025".

Ο Γουόλζ έως τώρα έχει δώσει έμφαση στην συναισθηματική σύνδεση με τους ψηφοφόρους. Η καμπάνια του προβάλλει την εικόνα του ως «κανονικού ανθρώπου», πρώην δασκάλου και προπονητή ποδοσφαίρου, που φέρνει ελπίδα και χαρά στην προεκλογική εκστρατεία. Οι υποστηρικτές του πιστεύουν ότι το φιλικό προφίλ του μπορεί να αγγίξει τους ψηφοφόρους, ακόμα κι αν δεν έχει τη ρητορική δεινότητα του αντιπάλου του.

Με τον Ντόναλντ Τραμπ να αρνείται έως τώρα μια δεύτερη τηλεμαχία με την Κάμαλα Χάρις, το ντιμπέιτ των αντιπροέδρων είναι κρίσιμης σημασίας για τους Δημοκρατικούς, δεδομένου ότι μπορεί να είναι η τελευταία σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση πριν από τις εκλογές. Παρόλο που η ομάδα του Γουόλζ αναγνωρίζει ότι ίσως να μην καταφέρει να δώσει το αποφασιστικό χτύπημα, ελπίζουν ότι θα διατηρήσει το φιλικό του προφίλ και θα ενισχύσει το μήνυμα της καμπάνιας.

Όσον αφορά στον Τζ. Ντι Βανς παρά τη σύντομη πολιτική του καριέρα, έχει δείξει την ικανότητα να εκμεταλλεύεται κρίσιμες στιγμές, όπως φάνηκε στην κούρσα για τη Γερουσία του Οχάιο το 2022, όπου οι δεξιότητές του στα ντιμπέιτ τον βοήθησαν να κερδίσει την προσοχή και ταυτόχρονα την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ.

Τώρα, ως υποψήφιος αντιπρόεδρος, ο Βανς αντιμετωπίζει την πρόκληση να αποδείξει την αξιοπιστία και την απήχησή του, και ταυτόχρονα να επιτεθεί στις πολιτικές των Δημοκρατικών. Παρόλο που ο Τραμπ εκφράζει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Βανς οι αξιολογήσεις της δημοτικότητάς του έχουν μειωθεί από τότε που επιλέχθηκε ως υποψήφιος αντιπρόεδρος, ενώ οι επιθετικές εμφανίσεις του και οι ακραίες δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης έχουν προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις.

H ομάδα του Bανς δηλώνει σίγουρη για τις ικανότητες του και η προετοιμασία του περιλαμβάνει εικονικά ντιμπέιτ, ενώ έχει επίσης μελετήσει το παρελθόν του Γουόλζ ως βουλευτή και κυβερνήτη της Μινεσότα για να είναι καλά προετοιμασμένος να τον αντιμετωπίσει με επιχειρήματα.

Η στρατηγική του Βανς θα επικεντρωθεί πιθανότατα στο να συγκρίνει τις επιτυχίες των πολιτικών του Τραμπ με τις αποτυχίες της Χάρις, χρησιμοποιώντας την εμπειρία του στα ντιμπέιτ για να προσελκύσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Πηγή: cnn.gr