Ολυμπιακός: Πρέπει να αλλάξει άμεσα πρόσωπο

Ο Ολυμπιακός είναι ανέτοιμος, αλλά δεν ήταν εικόνα αυτή απέναντι στο εξαιρετικό Περιστέρι, με το οποίο όμως υπάρχει τεράστια διαφορά ποιότητας - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Πρέπει να αλλάξει άμεσα πρόσωπο

Καμία αντίρρηση πως βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, όλες οι ομάδες είναι ανέτοιμες και ο Ολυμπιακός είναι απόλυτα φυσιολογικό να ψάχνει ακόμη τα πατήματά του, τους αυτοματισμούς του. Θέλει χρόνο για να βρεθεί η κατάλληλη χημεία μεταξύ των παικτών. Ναι μεν υπάρχει βασικός κορμός, αλλά υπάρχουν και προσθαφαιρέσεις κομβικών παικτών.

Όμως, δεν ήταν εικόνα αυτή για τον Ολυμπιακό απέναντι στο Περιστέρι. Υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικής μεταξύ των δύο ομάδων, τόσο σε ποιότητα, όσο και σε βάθος στο ρόστερ. Και παρά το γεγονός αυτό, η ομάδα των δυτικών προαστείων έβαλε δύσκολα στους Πειραιώτες. Σε κάποια στιγμή στην 3η περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δεχτεί 26 πόντους μέσα σε 6 λεπτά... Αμυντικά κενά, μεγάλη αστοχία στην επίθεση, με το Περιστέρι να φτάνει και στο +8 και να ελέγχει τον ρυθμό.

Ο Ολυμπιακός καλείται να αλλάξει άμεσα πρόσωπο, διότι αν δείξει την ίδια εικόνα απέναντι στον (επίσης ανέτοιμο) Παναθηναϊκό, τότε δεν θα έχει τύχη να πάρει το τρόπαιο στον τελικό. Είναι χαμηλό το 22% στο τρίποντο, για μία ομάδα που έχει όντως αρκετά καλούς σουτέρ, αλλά το τρίποντο είναι και θέμα μέρας. Οι Πειραιώτες κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα, έβγαλαν ελεύθερα σουτ, αλλά αυτή τη φορά δεν μπήκαν.

Έχει την τύχη αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός να έχει έναν εξαιρετικό Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος παίζει λες και δεν έλλειψε ποτέ από το μεγάλο λιμάνι και συνεχίζει να αποτελεί σταθερά τον πρώτο σκόρερ των «ερυθρολεύκων». Το θέμα, όμως, είναι πως χρειάζεται να βρει γρήγορα τα πατήματά του ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος δείχνει εκτός ρυθμού, αλλά και να ανεβάσει την απόδοσή του στην επίθεση ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Είναι κάτι παραπάνω από ένα τρόπαιο για τον Ολυμπιακό ο τελικός του Σούπερ Καπ. Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία ο τίτλος, αλλά ύστερα από τον απογοητευτικό τρόπο που τέλειωσε η σεζόν, η ομάδα θέλει να απαντήσει άμεσα. Τόσο αγωνιστικά, όσο και επικοινωνιακά. Στο μεγάλο λιμάνι υπάρχει μεγάλη «δίψα» για τον τίτλο, αλλά επιβάλλεται να το δείξουν και έμπρακτα. Για αρχή χρειάζεται να αλλάξει άμεσα πρόσωπο.