Με την… συνταγή που κέρδισε

Ο Εργκίν Αταμάν έχει δείξει στους παίκτες του τον τρόπο για να κερδίσουν τον Ολυμπιακό με την περσινή σεζόν να εμπνέει τους «πράσινους» ενόψει τελικού

Με την… συνταγή που κέρδισε

Ο «πόλεμος των άστρων» ξεκίνησε και ο Παναθηναϊκός διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, το Σούπερ Καπ στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» ξεπέρασαν το εμπόδιο του Άρη, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τραυματισμούς, έλλειψη ρυθμού, «χημείας» και αυτοματισμών.

Παρόλα αυτά ήταν σοβαροί, συγκεντρωμένοι κυρίως στην αμυντική τους συμπεριφορά και μετουσίωσαν την ανωτερότητά τους σε μια διαφορά άνω των είκοσι πόντων.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Εργκίν Αταμάν έκανε απλώς διαχείριση του σκορ και των πεντάδων του βάζοντας στο παρκέ τους Μωραΐτη και Σαμοντούροφ.

Αυτά όμως τελείωσαν. Τα πράγματα πλέον σοβαρεύουν κατακόρυφα και οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους τον… πεινασμένο για ρεβάνς Ολυμπιακό.

Η επική ανατροπή των περσινών τελικών στα play off, όπου μέσα σε μια εβδομάδα το 2-0, έγινε 2-3 με το οποίο ο Παναθηναϊκός χρίσθηκε και Πρωταθλητής Ελλάδας, έχει προφανώς γεμίσει με πείσμα τους Πειραιώτες που άλλαξαν πολλά, αναβάθμισαν το ρόστερ τους σε σημαντικό βαθμό και θέλουν ξανά τα πρωτεία.

Στη Ρόδο λοιπόν ο Παναθηναϊκός παρατάσσεται ως μια ομάδα που είναι ήδη πρωταθλήτρια και δεν έχει δικαιολογίες για τίποτε.

Είναι προφανές πως ο Αταμάν θα επιδιώξει να ποντάρει στο περσινό «οπλοστάσιό» του, το οποίος έχει αναβαθμιστεί ιδιαίτερα με την προσθήκη του Ομέρ Γιουρτσεβέν.

Ο Βιλντόζα, που έτσι κι αλλιώς ήταν εκτός πλάνων αντικαταστάθηκε με τον απόντα ατή τη στιγμή Μπράουν, αλλά ο Τούρκος σέντερ διαδέχθηκε τον Μπαλτσερόφσκι, που ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα.

Ήδη έχει δείξει πολλά καλά στοιχεία σε σημείο που να μην γίνεται αισθητό το ντεφορμάρισμα του Ματίας Λεσόρ. Πλέον όμως όπως σημειώσαμε τα πράγματα σοβαρεύουν και άπαντες οφείλουν να ξεχάσουν ενοχλήσεις, ντεφορμάρισμα, πόνους και να μπουν στο παρκέ αποφασισμένοι να κατακτήσουν και το Super Cup.

Η προετοιμασία ήταν προβληματική, με τραυματισμούς, απουσίες, πολλά ταξίδια, λιγότερες προπονήσεις και χωρίς ρυθμό. Όμως στον «πόλεμο των άστρων» κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί τα… υπερόπλα του αντιπάλου θα τον βρουν και θα τον καταστρέψουν!