Η ηθοποιός που θα έσβηνε τη Βουγιουκλάκη και θα έπαιρνε τη θέση της

Η  υπέρμετρη φιλοδοξία μιας υποψήφιας σταρ που έμεινε με την όρεξη

Η ηθοποιός που θα έσβηνε τη Βουγιουκλάκη και θα έπαιρνε τη θέση της

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη παραμένει ακόμα και σήμερα ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπο του θεάματος στην ελληνική επικράτεια. Η τεράστια και αδιαφιλονίκητη δόξα της αποτέλεσε κατά καιρούς αιτία φθόνου από πολλές και διάφορες στάρλετ που εποφθαλμιούσαν την περίοπτη θέση της.

Μία από όλες αυτές κατάφερε να φτάσει στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Το κατάφερε χάρις στη μεσολάβηση του Αλέκου Σακελλάριου που την είχε ερωτευτεί και την προωθούσε άγρια σε πείσμα της Αλίκης που έβγαζε φλύκταινες διαισθανόμενη κάποια πλεκτάνη που εξυφαινόταν πίσω από την πλάτη της.

Βρισκόμαστε στα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου, που γεμίζει τις αίθουσες και σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ είσπραξης εισιτηρίων. Σε δύο κομβικές ταινίες του Σακελλάριου, «Χτυποκάρδια στο θρανίο« και «Η Αλίκη στο Ναυτικό» εμφανίζεται το αντίπαλο δέος στο πρόσωπο μιας ξανθιάς καλλονής με το χαρακτηριστικό όνομα Μπέμπη Κούλα. Ο Σακελλάριος μεροληπτεί υπέρ της αγαπημένης του και η Αλίκη που δεν μασάει, επαναστατεί με αποτέλεσμα σκηνές απείρου κάλλους. Στο τέλος, βέβαια, κερδίζει πάντα η Βουγιουκλάκη. Η αντίζηλος παρηγοριέται μόνο ότι είναι η εκλεκτή του σκηνοθέτη στην οθόνη και στη ζωή. Στη συνέχεια θα μετονομαστεί σε Νίκη Λινάρδου αλλά ως εκεί. Η δόξα ανήκει στην Αλίκη και δεν αλλάζει. Η ηθοποιός που θα την έσβηνε και θα έπαιρνε τη θέση της, έμεινε με την... όρεξη!