Πεναρόγια: «Όλοι στη Μπαρτσελόνα είμαστε εδώ για να κερδίσουμε»

Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα, Χοάν Πεναρόγια, αναφέρθηκε στη νέα σεζόν με τους Καταλανούς. 

Πεναρόγια: «Όλοι στη Μπαρτσελόνα είμαστε εδώ για να κερδίσουμε»

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Χουάν Πεναρόγια μίλησε στο Ισπανικό "Sport", μιλώντας για την μετακίνηση του και τις πρώτες του εντυπώσεις από την καταλανική ομάδα, την αναμενόμενη πίεση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει έχοντας αναλάβει έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, τις ομάδες που θεωρεί ότι μπορούν να πάνε μέχρι το τέλος στην Euroleague αλλά και για το τι θέλει να μεταφέρει στους παίκτες και τη νοοτροπία του κλαμπ.

Οι δηλώσεις του Χουάν Πεναρόγια:

Για το τις πρώτες μέρες του στην Μπαρτσελόνα: «Είμαι καλά, άνετα. Με την κανονικότητα ενός προπονητή σε μια ελίτ ομάδα, που δουλεύει με ένα επιτελείο πλούσιο σε ποιότητα κυλούν όλα καλά. Και οι παίκτες έχουν έρθει με όρεξη και ενθουσιασμό. Αυτές οι πρώτες εβδομάδες είναι θετικές και η ομάδα γίνεται καλύτερη καθημερινά».

Για τη δυσκολία και την πίεση στην ομάδα: «Ξέρω πού βρίσκομαι. Προφανώς, το να είσαι στη Μπάρτσα είναι να είσαι σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους. Ξέρω τι σημαίνει να είσαι προπονητής της Μπάρτσα. Είσαι σε ένα κλαμπ όπου πρέπει να φιλοδοξείς να κερδίσεις όλους τους τίτλους στις διοργανώσεις που παίζεις. Αυτό δεν με φοβίζει, είναι ακριβώς κάτι που τουλάχιστον έψαχνα στην καριέρα μου, Είναι κάτι που το θέλω πολύ. Σκέφτομαι να φτιάξω μια ομάδα που θα έχει την ικανότητα να κάνει αυτό που θέλουμε όλοι».

Για την σχέση με τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ: «Είναι ένας άλλος παίκτης. Προσπαθώ να μην κάνω διακρίσεις μεταξύ των παικτών. Ο Ουίλι είναι τέλειος, δεν περίμενα κάτι άλλο. Δουλεύει πολύ καλά, με μεγάλο ενθουσιασμό. Είναι άψογος σε ό,τι του ζητηθεί και μέχρι στιγμής η στάση του είναι άψογη».

Για την ερχόμενη Euroleague: «Είναι μια Ευρωλίγκα που πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολη, ακόμη περισσότερο από τις προηγούμενες, με αποτέλεσμα οι ομάδες στην κορυφή να χάσουν περισσότερα παιχνίδια από τις προηγούμενες σεζόν. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι για να αγωνιστούν στο Final Four. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το τελευταίο και έχει κάνει μεγάλες ενισχύσεις, ο Ολυμπιακός προφανώς έχει χτίσει πολύ καλή ομάδα, η Φενερμπαχτσέ έχει κάνει ποιοτικό άλμα, η Εφές και η Μονακό που είναι ήδη καθιερωμένη στην κορυφή».

Για το τι θέλει να μεταδώσει στην ομάδα: «Η δουλειά μου τώρα είναι να προσπαθήσω να πείσω αυτούς τους παίκτες να παίξουν ως ομάδα Η μεγαλύτερη πρόκληση μου πάντα σε όλα τα μέρη είναι ότι οι οπαδοί μας πρέπει είναι ευχαριστημένοι με αυτό που βλέπουν. Ανεξάρτητα από τη νίκη ή την ήττα πρέπει να φεύγουν χαρούμενοι. Και για αυτό πρέπει να έχεις σφραγίδα, να βάλεις κάποιες αξίες μέσα στην ομάδα. Θέλω να κερδίσω, όλοι οι παίκτες και όλοι οι προπονητές που είναι εδώ, είναι εδώ για να κερδίσουν»