Γεωργία - Πορτογαλία 2-0: Ο απόλυτος θρίαμβος και μυθική πρόκριση! (highlights)

Η Γεωργία έκανε το θαύμα του Euro και πέρασε στους «16» νικώντας 2-0 την Πορτογαλία! Τρομερός Κβαρατσχέλια την οδήγησε στον άθλο και στην... Ισπανία. Με Σλοβένους οι Πορτογάλοι. 

Γεωργία - Πορτογαλία 2-0: Ο απόλυτος θρίαμβος και μυθική πρόκριση! (highlights)

Η Γεωργία, η ομάδα που απέκλεισε την Ελλάδα από την τελική φάση, συνεχίζει στους «16» του Euro! Έκανε τρομερή νίκη επί της Πορτογαλίας με 2-0 και συνεχίζει στη διοργάνωση (θα παίξει με την Ισπανία) έχοντας πρωταγωνιστή το τρομερό παιδί που λέγεται Κβαρατσχέλια και ηρωική προσπάθεια απ' όλους τους παίκτες της, με τον Μαμαρντασβίλι να είναι εγγύηση και ο Μικαουτάτζε συνεπής στο σκοράρισμα. Ενώ οι Πορτογάλοι θα αντιμετωπίσουν τους Σλοβένους.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για την Πορτογαλία των πολλών αλλαγών ήρθε μόλις στο 2΄ όταν από λάθος του Σίλβα, ο Μικαουτάτζε πέρασε όμορφα την μπάλα στον Κβίτσα Κβαρατσχέλια που με σουτ κάτω από τα πόδια του Ντιόγκο Κόστα άνοιξε το σκορ για την Γεωργία. Δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στο ματς του Γκελζενκίρχεν και στο άλλο του ομίλου, καθώς με αυτό το γκολ η Γεωργία ήταν στην επόμενη φάση.

Στο 17' ο Ρονάλντο εκτέλεσε σπέσιαλ ένα φάουλ, αλλά ο Μαμαρντασβίλι ήταν παρών. Όπως και στο 23' σε σουτ του Παλίνια. Ο Κονσεϊσάο και ο Φέλιξ είχαν καλές στιγμές, με την πίεση της Πορτογαλίας να ανεβαίνει διαρκώς και τον Ρονάλντο που είχε πάρει κάρτα ζητώντας αγριεμένος πέναλτι, κόπηκε από τον Γκβελεσιάνι στο 35' προτού σκοράρει. Ο αέρινος Κβαρατσχέλια είχε καλές στιγμές σε αντεπιθέσεις της Γεωργίας, ενώ ο Παλίνια είχε καλό σουτ λίγο άουτ στο 43'. Κι άλλο ένα ο ανεβασμένος Φέλιξ στις καθυστερήσεις που μπλόκαρε ο κίπερ της Γεωργίας.

Η Πορτογαλία μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχε ευκαιρία στο 47' με τον Κριστιάνο που δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει, όπως και με τον Ντανίλο Περέιρα αμέσως μετά. Στο 50' ο Κβαρατσχέλια δεν μπόρεσε από καλή θέση στην περιοχή να σκοράρει, ενώ πριν από τη φάση ελέγχου του πέναλτι για την Γεωργία ο Μαμαρντασβίλι έκανε έξοχη απόκρουση στο 54' σε σουτ του Νταλότ.

Όμως ο Σέρερ είδε ξανά τη φάση νωρίτερα για μαρκάρισμα του Σίλβα στον Λοτσοσβίλι και ο Ζορζ Μικαουτάτζε δεν αστόχησε για να γράψει το 2-0 με το τρίτο του γκολ στο τουρνουά μέσα σε αποθέωση και τρελό πάρτι από τους Γεωργιανούς στην εξέδρα.

Ο Ρανάλντο έφυγε εκνευρισμένος για τον πάγκο και η Πορτογαλία προσπάθησε να βρει αντίδραση, αλλά ο Τσακβετάντζε έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 72' σε αντεπίθεση. Η είσοδος του Ζότα έφερε κάποιες φάσεις, η Γεωργία είχε τη δική της με τον Νταβιντασβίλι, ο Μαμαρντασβίλι κράτησε στις καθυστερήσεις και ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε για τους Γεωργιανούς.

Διαιτητής ήταν ο Ελβετός Σάντρο Σέρερ με αρκετά παράπονα από τους Πορτογάλους.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (76' Κβερκβέλια), Κάσια, Λοτσοσβίλι (63' Τσιταϊσβίλι), Ντβάλι, Τσακβετάτζε (81' Μεκβαμπισβίλι), Κοτσορασβίλι, Κιτεϊσβίλι, Μικαουτάτζε, Κβαρατσχέλια (81' Νταβιντασβίλι)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Νταλότ, Περέιρα, Σίλβα (65' Σεμέντο), Ινάσιο, Νέτο (75' Ζότα), Παλίνια (46' Ρούμπεν Νέβες), Ζοάο Νέβες (75' Ματέους Νούνες), Κονσεϊσάο, Ρονάλντο (65' Ράμος), Φέλιξ.