Ολυμπιακός: Αποφασισμένοι οι Αγγελόπουλοι

Αποφασισμένοι οι Αγγελόπουλοι να ενισχύσουν το ρόστερ του Ολυμπιακού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - Λίγες αλλά καλές κινήσεις - Πρώτα ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και έπεται συνέχεια. 

Ολυμπιακός: Αποφασισμένοι οι Αγγελόπουλοι

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία σεζόν στην οποία έκανε βήματα πίσω στο θέμα τίτλων και κυριαρχίας εντός των συνόρων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν διαθέτει καλό υλικό. Υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ, η ομάδα έχει αρκετούς καλούς παίκτες και για αυτό τον λόγο το σύνολο θα στηριχθεί. Δεν πρόκειται να αποδομηθεί. Ούτε πρόκειται να γίνουν ριζικές αλλαγές, ούτε θα... τιμωρηθούν αθλητές (όπως κάποιοι νόμιζαν για τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος) επειδή η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε όπως όλοι επιθυμούσαν. Ούτε πρόκειται να... διαλυθεί ένας Ολυμπιακός που έφτασε τρία σερί φάιναλ φορ φέτος, έχοντας νωρίτερα σαρώσει και τους τίτλους.

Καμία αντίρρηση πως στο τέλος μετράει η κούπα, οι τίτλοι, αλλά αναμφίβολα έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικό κόουτς, όπως είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά και με έναν ποιοτικό βασικό κορμό. Ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Η επέκταση συνεργασίας τους με τον Έλληνα τεχνικό, δείχνουν την τεράστια εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπό του.

Λίγες αλλά εύστοχες κινήσεις

Το ζητούμενο φέτος είναι να γίνουν λίγες, αλλά εύστοχες και σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις, από το πάνω ράφι, οι οποίες θα ενισχύσουν την ομάδα και θα δυναμώσουν το ρόστερ. Ο Ολυμπιακός φέτος δεν έχει ανάγκη από... μπαλώματα, αλλά από δύο πρωτοκλασάτους μπασκετμπολίστες, οι οποίοι θα ηγηθούν της προσπάθειας, θα τραβήξουν την ομάδα στο σκορ, ανεβάζοντας παράλληλα και το αγωνιστικό επίπεδο των υπόλοιπων παικτών. Με Σάσα Βεζένκοφ (που δυσκολεύει πλέον ύστερα από την ανταλλαγή στο Τορόντο) και Τάιλερ Ντόρσεϊ, συν ενδεχομένως και με μία προσθήκη επιπλέον παίκτη, θα το έχει κάνει πράξη.

Είναι πιο ξεκάθαρο το θέμα του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Έχουν έρθει σε συμφωνία μαζί του για νέο τριετές συμβόλαιο και μένει η αποδέσμευση του από την Φενέρμπαχτσε για να φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα. Όμως, δεν εξαρτάται τίποτα από το χέρι του παίκτη και του Ολυμπιακού για το θέμα του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος πλέον έγινε και ανταλλαγή στους Τορόντο Ράπτορς και όλα δείχνουν πως πάει προς παραμονή στο ΝΒΑ. Για αυτόν τον λόγο, στον Πειραιά κοιτάζουν και το εναλλακτικό τους πλάνο.

Και αν δεν προχωρήσει του Βεζένκοφ; Γιατί η ομάδα θέλει παίκτη με έφεση στο σκορ που να παίζει είτε στο «3», είτε στο «4». Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν το εναλλακτικό τους πλάνο, αλλά και τη διάθεση να ενισχύσουν το ρόστερ τους με πρωτοκλασάτο φόργουορντ. Ο σπουδαίος Εβάν Φουρνιέ βγήκε στην αγορά πάντως, με τον Γάλλο (που έμεινε ελεύθερος από τους Πίστονς) να έχει τονίσει στο πρόσφατο παρελθόν πως αν επέστρεφε στην Ευρώπη, θα το έκανε για τον Ολυμπιακό, επειδή του αρέσει το μπάσκετ που παίζει η ομάδα! Όλα στην ώρα τους. Το σημαντικό είναι πως οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν πεισμώσει και έχουν τη διάθεση να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να δυναμώσει ο Ολυμπιακός. Περισσότερα στην πράξη.

Ένας Ολυμπιακός ακόμη πιο ισχυρός

Μπορεί στον Πειραιά να διατηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα της ενίσχυσης και να κρατούν σχετικά κλειστά τα χαρτιά τους, αλλά το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί ενόψει της νέας σεζόν περισσότερο ισχυρός. Με μεγαλύτερο μπάτζετ, με ποιοτικές προσθήκες. Αυτή τη διάθεση έχουν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Θα εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους, σε ένα μάλιστα δύσκολο καλοκαίρι, καθώς η αγορά είναι σχετικά στεγνή από πρωτοκλασάτους μπασκετμπολίστες.

Δεν είναι μόνο το κίνητρο, η επιθυμία για αγωνιστική αντίδραση ύστερα από τον τρόπο που τέλειωσε η περασμένη σεζόν, αλλά και το γεγονός πως το 2025 ο σύλλογος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Και σε μία τόσο ιστορική χρονιά, οι πρόεδροι της πειραϊκής ΚΑΕ, θέλουν ο Ολυμπιακός να δείξει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο.