Ουόριορς: Δεν αφήνουν τον Ουίγκινς να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ενημέρωσαν πως ο Άντριου Ουίγκινς δεν θα είναι διαθέσιμος για την ομάδα του Καναδά ενόψει του Ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι.

Ουόριορς: Δεν αφήνουν τον Ουίγκινς να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε για την εθνική ομάδα μπάσκετ του Καναδά ενόψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Κι αυτό γιατί οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ενημέρωσαν πως δεν θα επιτρέψουν στον Άντριου Ουίγκινς να αγωνιστεί με το εθνόσημο στο Ολυμπιακό τουρνουά.

Μάλιστα, οι Ουόριορς τόνισαν πως η απόφαση ήταν κοινή με την εθνική Καναδά, η πλευρά της οποίας ωστόσο το διαψεύδει, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα με τον παίκτη, όταν συζήτησαν τη συμμετοχή του. Ο τζένεραλ μάνατζερ του Καναδά, Ρόουαν Μπάρετ, είπε σχετικά:

«Προπονούνταν εβδομάδες επί εβδομάδων, ήθελε να είναι έτοιμος γι' αυτό. Και ξαφνικά δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τους Ουόριορς, στο οποίο έλεγαν πως δεν έρθει».

Οι Ουόριορς δικαιολόγησαν την απόφασή τους επικαλούμενοι «ιατρικούς λόγους», δίχως ωστόσο να γίνουν πιο συγκεκριμένοι. Κάποια δημοσιεύματα, πάντως, αναφέρουν πως το Γκόλντεν Στέιτ προτίθεται να βγάλει σύντομα στην αγορά τον Ουίγκινς και γι' αυτόν τον λόγο δεν θέλει να ρισκάρει πιθανό τραυματισμό του στο Παρίσι.