Πάρνηθα: Πυρκαγιά στο Κατσιμίδι, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας της - Μέτωπο και στον Ασπρόπυργο

Φωτιά στο Κατσιμίδι Πάρνηθας - Επιχειρούν και εναέρια μέσα, μεγάλο το μέτωπο.

Πάρνηθα: Πυρκαγιά στο Κατσιμίδι, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας της - Μέτωπο και στον Ασπρόπυργο

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση, για τη φωτιά που ξέσπασε στην Πάρνηθα, στο Κατσιμίδι, κοντά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις, καθώς το μέτωπο είναι μεγάλο και μαίνεται ανεξέλεγκτο. 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη της πυροσβεστικής δίνουν μάχη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν είναι προς το παρόν μέσα στον δρυμό της Πάρνηθας, αλλά τον απειλεί. Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει την προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης.

Εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς η Τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπές οχημάτων.

Συγκεκριμένα:

  • Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Μερκουρίου
  • Ιπποκράτους και Λ. Τυρταίου
  • Τατοΐου και Χλόης
  • Γέφυρα Βαρυμπόμπης

Μέτωπο και στον Ασπρόπυργο

Μαίνεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 12 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο. Μήνυμα 112 εστάλη για προληπτική εκκένωση της περιοχής Νέα Ζωή.

naftemporiki.gr