Δαλιανίδης: «Θέλετε να σας πω ποια είναι η... μελαχρινή Ζωή Λάσκαρη;»

Η εμπειρία της αποκάλυψης που βίωσε ο γνωστός σκηνοθέτης στα γυρίσματα μιας ταινίας

Δαλιανίδης: «Θέλετε να σας πω ποια είναι η... μελαχρινή Ζωή Λάσκαρη;»

Την ηθοποιό για την οποία θα σας μιλήσω δεν την βρήκα εγώ, ήρθε μόνη της και με βρήκε, μαζί με τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο, τον γνωστό δημοσιογράφο.

Έτσι περιέγραφε πάντα ο Γιάννης Δαλιανίδης τη γνωριμία του με την μελαχρινή καλλονή που σε ηλικία 16 ετών ήρθε για να παρακολουθήσει το γύρισμα μιας ταινίας.

Μόλις την είδα είπα μέσα μου: «Να ακόμα μια ομορφιά που μας χρειάζεται». Το νεγκατίφ της Ζωίτσας, Με την έννοια, ξανθιά η Ζωή, μελαχρινή η Έλενα.

Ο Δαλιανίδης της είπε αποφασιστικά: Εσύ κορίτσι μου δεν πρέπει να βρίσκεσαι εδώ σ' αυτή τη θέση και να παρακολουθείς τα γυρίσματα. Εσύ πρέπει να είσαι μέσα στα γυρίσματα. Κι η θέση σου είναι μπροστά απ' την κάμερα κι όχι πίσω απ' αυτήν. Πήγαινε τώρα αμέσως Χίου 53, στα γραφεία της Φίνος Φιλμ, σε περιμένει ένα συμβόλαιο. Υπόγραψέ το και θα είσαι η πρωταγωνίστρια της επόμενης ταινίας μου.

Έτσι κι έγινε! Το πανέμορφο κορίτσι πήρε ρόλο πρωταγωνίστριας στο μυθικό «Κάτι να καίει» δίπλα στην Βλαχοπούλου, τον Βουτσά, τον Ηλιόπουλο και την Καραγιάννη. Το μόνο που δεν άρεσε στον Δαλιανίδη ήταν το επώνυμο της κοπέλας. Γι αυτό και δανείστηκε το επώνυμο της μητέρας της και την βάφτισε Ναθαναήλ.

Στοιχεία αντλήθηκαν από την αυτοβιογραφία του Γιάννη Δαλιανίδη, εκδόσεις Καστανιώτη