Ο Τικίνιο, ο Ελ Αραμπί και τα εγγυημένα γκολ

Πώς ο Τικίνιο έφτασε τον Ελ Αραμπί στα γκολ (χωρίς πέναλτι) και γιατί ο Βραζιλιάνος αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα του Μαροκινού στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού. 

Ο Τικίνιο, ο Ελ Αραμπί και τα εγγυημένα γκολ

Ο Τικίνιο με τα δύο γκολ που σημείωσε στην πρόσφατη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού στο Κύπελλο επέστρεψε στο σκοράρισμα ένα μήνα (23 Νοεμβρίου-22 Δεκεμβρίου) μετά το πολύτιμο γκολ επί της Φενερμπαχτσέ στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το οποίο ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την παρουσία του στην επόμενη φάση του Europa League. Παίκτης… προκρίσεων δηλαδή ο Βραζιλιάνος στράικερ, ο οποίος αποδεικνύεται ιδανικός συμπαραστάτης του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο θέμα του γκολ για τον Ολυμπιακό.

Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να αναλυθούν κάποια στοιχεία για τον έμπειρο επιθετικό σχετικά με τη μέχρι τώρα παρουσία του στον Ολυμπιακό και μάλιστα με πολύ καθοριστικό το γεγονός ότι δεν έκανε φέτος καθόλου προετοιμασία λόγω του σοβαρού τραυματισμού και της επέμβασης στην ωμοπλάτη το περασμένο καλοκαίρι. Αμέσως μετά τη μεταγραφή του στην ελληνική ομάδα.

Ο Τικίνιο έχει φτάσει πλέον σε τέρματα τον Ελ Αραμπί, αν βγάλουμε τα γκολ από πέναλτι του Μαροκινού (που συνολικά έχει 14). Με τα δύο γκολ στο Κύπελλο ο Βραζιλιάνος είναι πλέον με οκτώ τέρματα πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, μαζί με τον συμπαίκτη του.

Έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος. Τόσο στο πρωτάθλημα (δύο γκολ με Απόλλωνα και από ένα με Αστέρα, Παναιτωλικό), στο Κύπελλο (δύο γκολ με Λεβαδειακό) και στο Europa League (τα γκολ με την Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη και στο Φάληρο). Δεν είχε αγωνιστεί λόγω του τραυματισμού του στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο 31χρονος επιθετικός σκοράρει με κάθε τρόπο στον Ολυμπιακό! Έχει βάλει γκολ με «μπούκα» και τελείωμα στην Πόλη, με το αριστερό απέναντι στη Φενέρ στο εντός έδρας ματς με τους Τούρκους, αλλά και με τον Λεβαδειακό το δεύτερο προσωπικό του. Έχει βρει δίχτυα και με το δεξί (Απόλλωνα, Αστέρα), όπως και με κεφαλιές (με Απόλλωνα, Παναιτωλικό και το πρώτο στη ρεβάνς με τον Λεβαδειακό). Ένας στράικερ που εκτελεί με κάθε τρόπο.

Σχολιάστηκε και πράγματι ισχύει ότι είναι μεγάλο το διάστημα για έναν επιθετικό να έχει μείνει για ένα μήνα μακριά από το γκολ. Μόνο που δεν είναι και τόσο… τρομερό ότι ο Τικίνιο δεν σκόραρε μετά την Φενέρ, διότι πολύ απλά βασικός ήταν μόνο σε δύο ματς πρωταθλήματος, στα δύο με τη Λιβαδειά για το Κύπελλο, ενώ για ένα ημίχρονο αγωνίστηκε στο Βέλγιο με την Αντβέρπ. Στα άλλα ματς η συμμετοχή του ήταν ολιγόλεπτη προς το τέλος ως αλλαγή.

Φυσικά και ο Βραζιλιάνος μπορεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός, διότι και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό όπου σκόραρε δύο φορές είχε τουλάχιστον άλλες τρεις περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να είχε βρει δίχτυα. Απλά καθυστέρησε λίγο να κάνει τα τελειώματα και κόπηκε. Δεν παύει, όμως, να είναι ένας παίκτης που δίνει την αίσθηση (και τον καλύτερο εαυτό του) ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να φτάσει στο γκολ. Κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο για τον Ολυμπιακό.

Ο Τικίνιο με αυτά τα οκτώ γκολ έχει πιάσει ήδη την επίδοσή του στην Γκιμαράες και πλέον κυνηγά τα 16 που είχε στη Νασιονάλ. Για τα… 65 που είχε βάλει με την Πόρτο υπάρχει δρόμος ακόμα. Αλλά εκεί είχε παίξει 140 ματς, ενώ στον Ολυμπιακό έχει μόνον 23 και σε πολλά από αυτά αναπληρωματικός.