Ολυμπιακός: Με το βλέμμα στον καθρέφτη

Τρίτη σερί ήττα για τον Ολυμπιακό μακριά από το ΣΕΦ, κάτι δεν λειτουργεί σωστά και στον Πειραιά καλούνται να κάνουν την αυτοκριτική τους. 

Ολυμπιακός: Με το βλέμμα στον καθρέφτη

Καμία αντίρρηση πως βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά φέτος υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις. Το ρόστερ έχει ενισχυθεί όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ποιότητα, ποσότητα και στόχος του Ολυμπιακού φέτος είναι όχι μόνο να κερδίζει, αλλά να παίζει και ωραίο μπάσκετ. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αστάθεια στην απόδοσή τους και ηττήθηκαν για τρίτη σερί φορά μακριά από το ΣΕΦ. Το γεγονός δείχνει αδυναμία, αλλά και πρόβλημα. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην ομάδα.

Για δεύτερη σερί φορά, ύστερα και από την ήττα κόντρα στην Εφές, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κερδίσει ένα ματς που κρίνεται στο τέλος. Βιαστικές αποφάσεις, κακές επιλογές, λάθη, άστοχα σουτ, έλλειψη αυτοπεποίθησης. Για ένα ακόμη ματς, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν αδυναμία να διαχειριστούν το προβάδισμα που παίρνουν στους αγώνες τους. Το σπατάλησαν, το ξόδεψαν. Κάκιστη περιφερειακή άμυνα, με τον Κάρσεν Έντουαρντς να κάνει... πάρτι, σημειώνοντας 30 πόντους. Έλλειψη σκληράδας στην άμυνα, αλλά και καθαρού μυαλού.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ναι μεν σημείωσε 16 πόντους στην αναμέτρηση, αλλά είχε 1/5 τρίποντα στο ματς και στάθηκε μοιραίος στο τέλος. Βρήκε σίδερο σε κρίσιμα τρίποντα που θα έφερναν τα πάνω-κάτω στο ματς. Ο Ολυμπιακός φέτος αναμένει πολλά από εκείνον. Δεν μπήκαν τώρα, θα μπουν όμως μετά. Δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του παιχνιδιού ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος ήταν αρκετά άστοχος, ενώ και η υποψιασμένη Μπάγερν δεν άφησε τον Σακίλ ΜακΚίσικ να κάνει το παιχνίδι του. Άργησε να... ξυπνήσει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, σε μία σεζόν που οι «ερυθρόλευκοι» αναμένουν πολλά από εκείνον, αλλά μέχρι στιγμής κάνει μία υποτονική σεζόν.

Είμαστε νωρίς στη σεζόν, αλλά ο Ολυμπιακός έχει πέσει στην 11η θέση και ακολουθεί δύσκολη διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Την Κυριακή υπάρχει το ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό και ακολούθως έρχονται δύο δύσκολα εντός έδρας ματς για την Ευρώπη. Την Τρίτη υποδέχεται τη Ρεάλ και την Πέμπτη την Μπαρτσελόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κάνουν το «τρία στα τρία», αλλά πρώτα επιβάλλεται να κάνουν την αυτοκριτική τους. Τόσο το προπονητικό τιμ, όσο και οι παίκτες, ενόψει των κρίσιμων ημερών που έρχονται. Η ομάδα επιβάλλεται να γίνει συμπαγής, οι παίκτες-κλειδιά να κάνουν τη διαφορά και ο Ολυμπιακός να βγάλει αυτοματισμούς στο παρκέ. Οι Πειραιώτες καλούνται να κάνουν την αυτοκριτική τους, καθώς έρχεται μία απαιτητική εβδομάδα.