«Υπολοχαγός Νατάσσα» -Γιατί ο Φώσκολος έβαλε να δείρουν τη Βουγιουκλάκη;

Οι αναμνήσεις της εθνικής μας σταρ από τα γυρίσματα της ταινίας «Υπολοχαγός Νατάσσα» δεν ήταν και οι καλύτερες...

«Υπολοχαγός Νατάσσα» -Γιατί ο Φώσκολος έβαλε να δείρουν τη Βουγιουκλάκη;

Οι αναμνήσεις της Αλίκης Βουγιουκλάκη από την «Υπολοχαγό Νατάσσα» δεν ήταν και οι καλύτερες. Χρόνια μετά η «εθνική σταρ» μουρμούραγε ακόμα για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο της φέρθηκε ο Νίκος Φώσκολος. Το ανέφερε συχνά και σε διάφορες συνεντεύξεις της.

«Ο Φώσκολος έβαλε κάποιον να με πετάξει στις λάσπες και να με δέρνει», έλεγε συνεχώς. Όταν του ζήτησε εξηγήσεις ο σκηνοθέτης της απάντησε απλά: «Είναι στο σενάριο» «Είναι στο σενάριο, αλλά πιο μαλακά Νίκο» του απάντησε. Με τα πολλά εκέινος παραδέχτηκε: «Ήθελα να σου πάρω τον αέραμ να σου σπάσω το ηθικό». Τοι παραδέχτηκε όμως όταν κατάλαβε ότι εείχε να κάνει με επαγγελματία κι ότι το σταριλίκι και τις παραξενιές της η Αλίκη τις κρατούσε μακριά από το πλατό. Τότε μόνο ηρέμησαν τα πράγματα.

Έτσι κι αλλιώς ήταν μια οδυνηρή δοκιμασία ο ρόλος της «Νατάσσας» στην Κωπαΐδα, με τους βάλτους, τα κουνούπια, τον ήλιο. Κι αν προσθέσει κανείς το αρχικό ξύλο, καταλαβαίνει πως οι αναμνήσεις της Αλίκης από την «Υπολοχαγό Νατάσσα» κάθε άλλο παρά ρόδινες ήταν.