Ολυμπιακός: Επίθεση και άμυνα... «συγκοινωνούντα δοχεία»!

Ο Ολυμπιακός έπαιξε κάκιστη άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Μπάγερν - Το πρόβλημα όμως ξεκινάει από την επίθεση.

Ολυμπιακός: Επίθεση και άμυνα... «συγκοινωνούντα δοχεία»!

Ένα μπερδεμένος Ολυμπιακός παρουσιάστηκε χθες (25/10) το βραδύ στο «SAP Garden» του Μονάχου με αντίπαλο τη Μπάγερν για την 5η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκτός ρυθμού, αλλά μέσα στο παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, με την αρχική 5άδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (πλην Βεζένκοφ) να δείχνει να μην ματσάρει καλά με το «εκρηκτικό» σύνολο των Γερμανών.

Στη δεύτερη περίοδο και όταν μπήκε μέσα η λεγόμενη second unit οι «ερυθρόλευκοι», βρήκαν ρυθμό κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά.

Αυτό όμως που συνέβη στην επανάληψη, είναι κάτι που πρέπει να γίνει μάθημα στον Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί από την αρχή, αλλά ειδικά με την εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου, έδειχνε να πελαγοδρομεί στην επίθεση, γεγονός που έχει άμεση επίπτωση στην αμυντική σταθερότητα των Πειραιωτών.

Όπως και τη σεζόν 2022/23, όπου η επίθεση των «ερυθρόλευκων» ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τις αντίπαλες άμυνες, όταν αυτή είχε κενά, παρουσιάζονταν ασυνέπειες στα μετόπισθεν.

Εκείνη τη σεζόν το πρόβλημα λύθηκε όταν η ομάδα βρήκε ρυθμό, με μοναδική εξαίρεση στην τελικό του Κάουνας κόντρα στη Ρεάλ, που στέρησε τον τίτλο στο Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του, σε μία κατά τα άλλα «τέλεια σεζόν».

Είναι εμφανές ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού ακόμα ψάχνεται στους ρόλους που θα δώσει στους παίκτες του. Ο Μιλουτίνοφ έγινε διαθέσιμος μόλις μία εβδομάδα τώρα, ενώ παραμένουν ακόμα εκτός ο Γκος (που θα επιστρέψει σύντομα), ενώ περιμένουν ακόμα τον Κίναν Έβανς.

Αυτή η ασυνέχεια στο επιθετικό κομμάτι, εφόσον δε λυθεί, θα έχει άμεση συνέπεια και στην άμυνα όπως είπαμε πιο πάνω.

Από το χθεσινό ματς ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ιδιαίτερο θέμα στα ριμπάουντ, εξακολουθούν να πονάνε όμως οι 11 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες που δέχτηκε, όταν από την άλλη μεριά ο ίδιος είχε μόλις 4. Ο Μιλουτίνοφ που θα έδινε τη λύση σε αυτόν τον τομέα προτιμήθηκε να μην χρησιμοποιηθεί απέναντι στους αθλητικούς ψηλούς της Μπάγερν που χτυπήσαν είτε με «fake pick and cut», είτε από την περίμετρο.

Κοντολογίς, ο Ολυμπιακός οφείλει να βρει τις σταθερές του στην επίθεση, γεγονός που θα δώσει άλλη αυτοπεποίθηση συνολικά στο παιχνίδι του και ειδικά στην άμυνα.

Η φετινή ομάδα είναι διαφορετική από την περσινή. Ομοιάζει με την προπέρσινη χωρίς όμως τη χημεία που είχε το σύνολο του Γιώργο Μπαρτζώκα εκείνη τη σεζόν... Ακόμα! Γιατί η σεζόν μόλις ξεκίνησε...

Αρχής γενομένης από το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να δείξουν «από τι είναι πραγματικά φτιαγμένοι»!