Ολυμπιακός: Για το πρώτο «διπλό» στην Ευρωλίγκα

Ο Ολυμπιακός απόψε (20:30) δίνει μάχη στην Πόλη κόντρα στην Αναντολού Εφές, ψάχνοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη του.

Ολυμπιακός: Για το πρώτο «διπλό» στην Ευρωλίγκα

Ύστερα από τις δύο σερί νίκες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πρώτα κόντρα στη Ζαλγκίρις (74-68) και ακολούθως απέναντι στο Μιλάνο (89-68), ο Ολυμπιακός θα στοχεύσει απόψε (20:30) στην Πόλη την Αναντολού Εφές.

Στόχος των «ερυθρολεύκων» να πανηγυρίσουν την πρώτη τους φετινή εκτός έδρας επικράτηση, καθώς στην πρεμιέρα της λίγκας, στην ίδια πόλη, είχαν ηττηθεί (82-71). Είναι γεγονός πως η αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς το τελευταίο διάστημα.

Στην άμυνα παίζει περισσότερο σκληρά, πιέζει πάνω στη μπάλα, ο κάθε παίκτης βγάζει ένταση και διάθεση στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Δεν είναι τυχαίο πως στα δύο τελευταία αποτελέσματα ο αντίπαλος σκόραρε κάτω από τους 70 πόντους. Παράλληλα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βρει και ρυθμό στην επίθεση.

Έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας, κίνηση μακριά από τη μπάλα, τα πικ εν ρολ λειτουργούν σχεδόν στη εντέλεια, ενώ υπάρχει βελτίωση και στο περιφερειακό σουτ. Γρήγορα αντανακλαστικά και καλές συνεργασίες σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, παίκτες-κλειδιά έχουν αρχίσει να γίνονται πρωταγωνιστές και η ομάδα σιγά σιγά αρχίζει να ρολάρει. Αν υπάρχει ένα μικρό ψεγάδι που θέλουν να βελτιώσουν οι Πειραιώτες, είναι η αποτελεσματικότητά τους στα ριμπάουντ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα αναμένει από τον Σάσα Βεζένκοφ να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις, ο... αέρινος Σακίλ ΜακΚίσικ έχει μπει ενεργά στο ροτέισον, ενώ η επιστροφή του Μουσταφά Φαλ έχει δυναμώσει την ομάδα, η οποία έχει αρχίσει να λειτουργεί και πάλι όπως ξέρει. Η παρουσία του πανύψηλου Μους είναι ευεργετική στη συνολική λειτουργία της ομάδας του Πειραιά.

Οι αντίπαλοι δεν πλησιάζουν εύκολα μέσα στο καλάθι, κάνοντας δεύτερες και τρίτες σκέψεις και ο ίδιος ξέρει να μοιράζει καλύτερα από κάθε άλλο ψηλό της Ευρωλίγκας την μπάλα. Απέναντι στο Μιλάνο μοίρασε 4 ασίστ και άλλες τόσες σε σουτ που δεν μπήκαν.

Ο Εβάν Φουρνιέ δείχνει πως προσαρμόζεται όλο και περισσότερο σε κάθε ματς, ο Κώστας Παπανικολάου «αφυπνίστηκε», ενώ ο Τόμας Ουόκαπ έχει εξελιχθεί σε... μαέστρο της ομάδας. Αριθμεί ήδη 6,7 ασίστ μέσον όρο στην Ευρωλίγκα, είναι εκ των κορυφαίων πασέρ της διοργάνωσης, έχοντας φέτος έναν ρόλο καθαρά δημιουργικό. Αυτό που αναμένει πάντως ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι η αγωνιστική ανάταση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δείχνει εκτός ρυθμού.

Είναι δεδομένο πως ο Έλληνας τεχνικός θα συνεχίσει το μεγάλο ροτέισον, τόσο για να διατηρεί φρέσκιες τις πεντάδες του, όσο και επειδή θέλει να δείχνει σε κάθε παίκτη την πίστη του προς εκείνους. Όπως άλλωστε σχολίασε και σε πρόσφατες δηλώσεις του: «Κάποιος παίκτης που έχει δύο καλά παιχνίδια μπορεί να μείνει εκτός ροτέισον στο επόμενο για να παίξει κάποιος άλλος.

Εμπιστευόμαστε όλους τους παίκτες, γενικά έχουμε ένα τέτοιο πλάνο. Παίκτες μπορεί να παίξουν πέντε λεπτά σε ένα ματς, μπορεί να έχουν 25 σε ένα σημαντικότερο ματς. δεν είναι εύκολο για κάθε παίκτη να το συνηθίσει. Υπάρχουν παίκτες που έχουν συνηθίσει σε πολλές κατοχές, παίκτες που θέλουν χρόνο για να είναι αποτελεσματικοί».