Σακίλ ΜακΚίσικ: Ο παίκτης του Μπαρτζώκα

Ο Σακίλ Μακ Κίσικ είναι ο άνθρωπος που ταιριάζει άψογα στο σύστημα του Ολυμπιακού - Ξέρει να αλλάζει τον ρυθμό του παιχνιδιού όσο κανείς άλλος στην ομάδα.

Σακίλ ΜακΚίσικ: Ο παίκτης του Μπαρτζώκα

Σε θεωρητικό επίπεδο όταν ξεκίνησε η σεζόν ο Σακίλ Μακ Κίσικ είχε τον ρόλο του ενδέκατου και δωδεκάτου παίκτη στο ρόστερ. Βλέπετε, ο ερχομός του Εβάν Φουρνιέ στη θέση «3», συν την έλευση των Τάιλερ Ντόρσεϊ και Λούκα Βιλντόζα, έκλεισαν τους χώρους στο ροτέισον για τον 34χρονο Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ.

Ξαφνικά έχει βρεθεί σε θέση να αποτελεί τον τρίτο σμολ φόργουορντ της ομάδας και τον έξτρα γκαρντ, σε μία γεμάτη περιφερειακή γραμμή με τους Ουόκαπ, Γκος, Ντόρσεϊ, Βιλντόζα, Λαρεντζάκη και Μήτρου-Λονγκ. Βέβαια, ο Σακ από την αρχή της σεζόν δείχνει να βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και το έχει δείξει στην πράξη. Έχει βελτιώσει το περιφερειακό του σουτ, διεισδύει με κάθε τρόπο μέσα στη ρακέτα, δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Τρέχει εξαιρετικά την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο, είναι εκπληκτικός στις φάσεις ένας με έναν, ενώ ακόμη και όταν η μπάλα... καίει δεν θα διστάσει να κάνει τη διαφορά για τον Ολυμπιακό. Ένας παίκτης με αθλητικά προσόντα, αστείρευτη πηγή ενέργειας, αλλά και ένας μπασκετμπολίστας που ταιριάζει απόλυτα στο σύστημα του Ολυμπιακού. Στο μπάσκετ του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Δεν ήταν τυχαίο το πρόσφατο σχόλιό του για τον παίκτη: «Ο Μακ Κίσικ είναι η επιτομή του παίκτη ομάδας. Είμαστε μαζί σε όλη τη δεύτερη θητεία μου στον Ολυμπιακό. Με τη Φενέρμπαχτσε ήταν ο καλύτερός μας παίκτης, στο επόμενο έπαιξε ελάχιστα. Είναι πολύ σημαντικός, ούτως ή άλλως τον έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση». Ο Μακ Κίσικ είναι ξεχωριστός για τον Ολυμπιακό επειδή δίνει το κάτι διαφορετικό: το κάθετο παιχνίδι. Μοιάζει με βαλβίδα ασφαλείας στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων».

Ήταν καταπληκτικός στην αναμέτρηση κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. Αυτήν τη στιγμή δείχνει πιο έτοιμος από τους Παπανικολάου - Φουρνιέ στο «3» και ξεκάθαρα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ στο «2». Απέναντι στους Ιταλούς έκανε... θραύση, σκοράροντας σχεδόν με κάθε τρόπο. Όντας μέλος της δεύτερης πεντάδας, συνυπήρξε με τρεις παίκτες που απειλούν από την περιφέρεια (Βιλντόζα, Παπανικολάου και Πίτερς, ενώ λίγο αργότερα ο Ντόρσεϊ πήρε τη θέση του Παπανικολάου), ενώ κάποια στιγμή στο παρκέ πέρασε και ο Πετρούσεφ σε θέση «5». Αυτό σήμαινε ότι ο Μακ Κίσικ είχε χώρους να κάνει τα αγαπημένα του μπασίματα και δεν σταμάτησε να... τρυπάει την αντίπαλη άμυνα. Σκόραρε 10 πόντους με πικ εν ρολ ως χειριστής, τελειώνοντας υποδειγματικά τις φάσεις με μπασίματα. Σκόραρε στον αιφνιδιασμό, με φάσεις ένας με έναν, με κίνηση μακριά από την μπάλα. Ήταν μία διαρκής απειλή για τον αντίπαλο.

Είναι βέβαια και παίκτης ψυχολογίας. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως αν του μπουν τα δύο πρώτα σουτ, αυτομάτως ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή του. Κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ ήταν το αντίβαρο του Βεζένκοφ. Αυτός δηλαδή που κουβάλησε τον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα όταν ο Βούλγαρος ήταν στον πάγκο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πάντως, είναι δίκαιος. Δίνει χρόνο και εμπιστεύεται όποιον βρίσκεται σε καλύτερη μέρα. Δεν είναι μικρό πράγμα το γεγονός πως ο Σακίλ μέτρησε 22 πόντους σε 22 (!) λεπτά, έχοντας 4/6 δίποντα, 3/3 τρίποντα, συν 5/5 βολές. Από τη στιγμή που ο Σακ αποδίδει, θα παίζει δικαίως και περισσότερο.