ΠΑΟΚ: Τραυματίστηκε ο Ιβάνκοβιτς, τον αντικαθιστά με Λάφτοφ

Ο τραυματισμός του Σέρβου Βουκ Ιβάνκοβιτς οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην απόκτηση του ακραίου Αλεξάνταρ Λάφτοφ, στο τμήμα βόλεϊ Ανδρών.

ΠΑΟΚ: Τραυματίστηκε ο Ιβάνκοβιτς, τον αντικαθιστά με Λάφτοφ

Πέμπτος ξένος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι ο Αλεξάνταρ Λάφτοφ. Ο ακραίος των Σκοπίων ανακοινώθηκε από τον ασπρόμαυρο ΑΣ και θα πάρει τη θέση του Βουκ Ιβάνκοβιτς στο ρόστερ -τουλάχιστον- για το προσεχές διάστημα, καθώς ο Σέρβος τραυματίστηκε στο τουρνουά του Αιγίου.

Πρόκειται για τον βασικό ακραίο της εθνικής ομάδας των Σκοπίων ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Μιλενκόσκι τόσο σε επίπεδο εθνικών όσο και συλλόγων και ήταν ένας βασικός λόγος που προχώρησε το deal.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ:

Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ ανδρών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Αλεξάνταρ Λάφτοφ, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Γεννημένος στα Σκόπια στις 15/08/1990, ο Αλεξάνταρ Λάφτοφ αγωνίζεται ως ακραίος και έχει ύψος 197cm.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό βόλεϊ τη σεζόν 2009-10 από την Ραμποντνίσκι, με την οποία κατέκτησε το «νταμπλ».

Η επόμενη τριετία (2010-2013) τον βρήκε στην Τουρκία (Γαλατάσαραϊ), Σερβία (Ρίμπνικα) και Κύπρο (Αναγέννηση Δερυνείας).

Τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε στην Αίγυπτο με την φανέλα της Σάουθ Γκας Σπόρτινγκ, ενώ η επόμενη σεζόν (2014-15) τον βρήκε στην Ρουμανία για λογαριασμό της Στεάουα Βουκουρεστίου.

Τη σεζόν 2015-16 έπαιξε στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Άνκαρα. Τη σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε στην Κροατία για λογαριασμό της Μλάντοστ, με την οποία κατέκτησε το κροατικό πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε και στο CEV Champions League.

Στη συνέχεια ακολούθησε μία τετραετία (2017-21) στην Βουλγαρία, παίζοντας με τη φανέλα της Πάζαρτζικ. Σε αυτή την τετραετία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Βουλγαρίας, δύο κύπελλα και ένα σούπερ καπ Βουλγαρίας.

Τη σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε στην ιταλική Ραβένα, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες σ' ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Τις δύο επόμενες αγωνιστικές σεζόν (2022-24) αγωνίστηκε στην Ασία, παίζοντας στην Αλ Ιμντισάμ (Σαουδική Αραβία) και Αλ Βασλ (ΗΑΕ).

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα των Σκοπίων, με την οποία έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο European Golden League (2015,2016 και 2017).

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ο Αλεξάνταρ Λάφτοφ, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σ' έναν Σύλλογο όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Ελπίζω να προσαρμοστώ άμεσα στα δεδομένα της ομάδας, και να πετύχουμε σπουδαία πράγματα, παίζοντας πολύ όμορφο βόλεϊ. Επίσης είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ και πάλι με τον πρώτο προπονητή που είχα στην καριέρα μου, τον Γιόσκο Μιλενκόσκι. Γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Ανυπομονώ να ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια. Με την σειρά μου καλώ τον Κόσμο του ΠΑΟΚ να στηρίξει την προσπάθεια μας στο γήπεδο, πανηγυρίζοντας νίκες μαζί!».

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ!