Κλάιμπερν: «Τα μπάτζετ δεν κερδίζουν την Ευρωλίγκα»

Ο Ουίλ Κλάιμπερν γύρισε σελίδα στην καριέρα του μετακομίζοντας στην μπασκετούπολη της Ιταλίας, την Μπολόνια. 

Κλάιμπερν: «Τα μπάτζετ δεν κερδίζουν την Ευρωλίγκα»

Ο σπουδαίος φόργουορντ της Βίρτους – πρωταθλητής Ευρώπης το 2019 με την ΤΣΣΚΑ και MVP του Final Four- σχολίασε στην Gazzetta.it τη μεταγραφική κίνηση φέτος το καλοκαίρι και πιστεύει ότι το… χρήμα από μόνο του δεν μπορεί να “αγοράσει” και τον τίτλο.

“Υπήρξε μεγάλη κινητικότητα στην αγορά της Ευρωλίγκας και αρκετές ομάδες δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο.

Ωστόσο, τα μπάτζετ δεν κερδίζουν την Ευρωλίγκα, όπως έλεγε πάντα και ο Ομπράντοβιτς. Το να βρεθεί η σωστή χημεία και το να γίνουμε ένα δυνατό γκρουπ όσο το δυνατόν συντομότερα είναι ακόμα πιο σημαντικό και αυτός είναι ο στόχος μας.

Δεν έχουμε δει ακόμα την ομάδα ολοκληρωμένη, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να γίνουμε πολύ καλοί στην άμυνα, γιατί διαθέτουμε διαφορετικά στοιχεία, τα οποία μας επιτρέπουν να είμαστε πολύ physical.

Το βασικό ζητούμενο είναι να μας δώσουμε την ευκαιρία να μπούμε στα playoffs. Εκεί, όποια ομάδα είναι πιο υγιής και πιο δεμένη ως σύνολο, θα μπορέσει να πετύχει”.

Ο Κλάιμπερν προέρχεται από μία αποτυχημένη διετία στην Αναντολού Εφές, στην οποία πήγε αμέσως μετά το back 2 back της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, αλλά η προσθήκη του σε ένα απίστευτου βάθους ρόστερ, αποδείχτηκε… λανθασμένη ως προς τη χημεία.