Η ηθοποιός που έπεσε θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον Αντρέα Μπάρκουλη

Η σκοτεινή πλευρά που ο ίδιος ο καρδιοκατακτητής  αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του

Η ηθοποιός που έπεσε θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον Αντρέα Μπάρκουλη

Ένα από τα πιο σκληρά ειδύλλια της δεκαετίας του '60 είχε ως πρωταγωνιστή τον Αντρέα Μπάρκουλη - και το κακό είναι ότι το ειδύλλιο αυτό δεν ήταν μια κινηματογραφική επινόηση αλλά μια σκοτεινή πραγματικότητα.

Ο ίδιος ο Μπάρκουλης στη αυτοβιογραφία του «Κορίτσια ο Μπάρκουλης» ρίχνει φως στην σκοτεινή πλευρά του χαρακτήρα του. Στα χρόνια της παντοδυναμίας του ελληνικού κινηματογράφου, ο ηθοποιός έκλεβε τις καρδιές των κοριτσιών με την ευγένεια, το παράστημα και μια εσάνς κοσμοπολιτισμού. Ο ίδιος βέβαια ισχυρίζεται ότι υπήρχαν κενά στον φαινομενικό παράδεισο προσδιορίζοντας ότι «το αλκοόλ και οι ουσίες συμπλήρωναν την αγάπη που μου έλειπε».

Φαίνεται πως ο Μπάρκουλης αναζητούσε ένα αντίδοτο στην κατάθλιψη και στην βαθιά μελαγχολία που τον πολιορκούσε από παντού. Στην προσωπική του ζωή ακολούθησε παράξενες διαδρομές, που τον οδήγησαν στην αυτοκαταστροφή. Παρακάμπτοντας τις αναρίθμητες σχέσεις του με λαμπερές γυναίκες όπως η Καίτη Γκρέι ή η Αλέκα Στρατηγού θα πρέπει να σταθούμε στο ζοφερό σενάριο με τη Μαίρη Χρονοπούλου, σύμβολο γυναίκας για την δεκαετία του '60. Ο εκρηκτικός δεσμός και οι σκιές στο πάθος τους θα ξεσήκωναν σήμερα αντιδράσεις, καθώς δεν νοείται ένας άντρας να σηκώνει χέρι στην αγαπημένη του. Ο Μπάρκουλης παραδέχεται στη βιογραφία του: «Την έσπαγα στο ξύλο καθημερινά, κάτι που δεν είχα κάνει σε άλλη γυναίκα. Είχε δικό της κρεβάτι στον Ερυθρό Σταυρό, πότε με σπασμένο χέρι και πότε με σπασμένο κεφάλι. Ερχόταν μπαταρισμένη και έβριζε μέχρι και τον πατέρα μου. Τελικά τις ξανάτρωγε».

Ύστερα από τρία χρόνια η Χρονοπούλου τον έδιωξε από το σπίτι και τον έβγαλε εντελώς από την ζωή της.