Γεωργαλλής για την Dubai BC: «Είμαστε όλοι πανέτοιμοι γι’ αυτήν τη νέα πρόκληση»

Για την νέα σελίδα της καριέρας του στην Dubai BC, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Γιάννης Γεωργαλλής.

Γεωργαλλής για την Dubai BC: «Είμαστε όλοι πανέτοιμοι γι’ αυτήν τη νέα πρόκληση»

Αναλυτικά ο άμεσος συνεργάτης του Γιούριτσα Γκόλεματς μίλησε:

Για το πώς προέκυψε η περίπτωση της Dubai BC για τον ίδιο: «Ήμασταν συμπαίκτες και αντίπαλο πριν. Πάντα είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Τη χρονιά που ήρθε στον Κολοσσό είχαμε μια επαφή. Όταν ξεκίνησα τη προπονητική ήταν πρώτος προπονητής και πάντα μιλούσαμε, ανταλλάζαμε πληροφορίες, υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός. Ήθελε έναν έμπιστο άνθρωπο δίπλα του και συμφωνήσαμε να κάνω το βήμα για το εξωτερικό. Είναι μια πρόκληση πολύ μεγάλη, σε μια ομάδα με πολύ μεγάλες βλέψεις, κάτι που θα ετοιμαστεί βήμα-βήμα».

Για το αν υπήρχε κάτι που τον… τρόμαξε σε όλο αυτό: «Δε με τρόμαξε κάτι. Επειδή έχουν γραφτεί πολλά για της συγκεκριμένη ομάδα και το πλάνο της, δεν υπάρχει κάτι να με τρομάξει. Ίσως να με τρόμαζε λίγο η απόσταση, αλλά κι αυτό δε με τρομάζει πλέον. Θα παίζουμε μόνο στην Αδριατική Λίγκα, δεν ξέρω πώς θα προσαρμοστούμε και πόσο εύκολο θα είναι, αλλά είναι αυτή η διαδικασία που πρέπει να το κάνουμε άμεσα».

Για το πλάνο της ομάδας: «Την πρώτη χρονιά η ομάδα θα αγωνίζεται μόνο στη Αδριατική Λίγκα και το πλάνο είναι τον 2ο χρόνο στο EuroCup και στη συνέχεια η Ευρωλίγκα. Λόγω της πόλης και της κατάστασης, οι βλέψεις είναι πολύ ψηλά και είναι κάτι που το περιμένουμε με ενθουσιασμό. Είναι μια κατάσταση που ξεκινάει κυριολεκτικά απ’ το μηδέν. Δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης, δεν υπήρχε τίποτα. Οι άνθρωποι “τρέχουν” να προλάβουν τις ημερομηνίες ώστε να είναι όλα έτοιμα για παίκτες και προπονητές. Είμαστε όλοι πανέτοιμοι γι’ αυτήν τη νέα πρόκληση».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να προσελκύσουν παίκτες : «Κάποιοι παίκτες είχαν έναν ενδοιασμό, αλλά όταν μίλησαν με τον GM και αυτός τους εξήγησε το πλάνο, τις υποδομές, νομίζω όλοι κατάλαβαν τι να περιμένουν και πόσο μεγάλο θα είναι αυτό. Ό,τι ενδοιασμό είχε ο καθένας, τον έβγαλε και είπε το “ναι”. Έχουμε ολοκληρώσει σχεδόν το ρόστερ, απλά σιγά-σιγά ανακοινώνονται οι παίκτες. Έχουμε πάρει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, που έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα και η ομάδα θα είναι πάρα πολύ δυνατή».

Για την έδρα της ομάδας: «Τα πάντα θα είναι στο Ντουμπάι. Το Coca-Cola Arena είναι απ’ τα καλύτερα γήπεδα του κόσμου. Θα γίνουν παιχνίδια του ΝΒΑ τον Οκτώβρη, γίνονται μεγάλες συναυλίες, τεράστια events. Είναι μια αγορά στην οποία όλοι κοιτούν να έρθουν. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει συνήθεια και στον αθλητισμό της Ευρώπης αυτό».

Για τη φιλοσοφία των ανθρώπων του συλλόγου: «Ξέρουν πραγματικά ότι δε θα είναι εύκολο το όλο εγχείρημα. Είναι ρεαλιστές, ξέρουν ότι θα γίνουν λάθη, το έχουν αποδεχθεί. Μας περιμένει μια δύσκολη αρχή, γιατί όλα ξεκινούν απ’ το μηδέν. Θα πρέπει όλοι να έχουμε υπομονή και να συγχωρούμε, έτσι ώστε να παρουσιάσουμε στο γήπεδο την εικόνα που πρέπει».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Οι διοικούντες ακόμα δεν ξέρουν τι ανταπόκριση θα έχει όλο αυτό απ’ τον κόσμο και πώς θα είναι. Όλα είναι ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό. Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και μεγάλο κίνητρο απ’ όλους, ξέρουν ότι θα πάνε όλα καλά, οπότε δεν τους τρομάζει αυτό».

Για το αν το ρόστερ θα στελεχωθεί και με παιδιά απ’ την επίλεκτη ομάδα του Ντουμπάι που αγωνίστηκε στο ANGT: «Το Ντουμπάι σαν πόλη έχει πάνω από 50 ακαδημίες, ακόμη κι απ’ το Λίβανο, την Τουρκία και άλλες χώρες. Έκαναν μια επίλεκτη ομάδα και αντιπροσώπευσαν το Ντουμπάι σαν Ντουμπάι BC. Θα είναι κάποια παιδιά από εκεί στην προετοιμασία. Δεν έχει γίνει ακόμη επιλογή, αυτό θα γίνει όταν πάμε εμείς την πρώτη βδομάδα εκεί, ώστε να μας βοηθήσουν στις προπονήσεις αρχικά και να έρχονται για να τα βλέπουμε και να παρακολουθούμε την εξέλιξή τους. Προσπαθούμε στο μπάσκετ να το γιγαντώσουμε στη περιοχή. Πάρα πολλές ομάδες, όπως η Ρεάλ, η Βαλένθια, έχουν ακαδημίες στην περιοχή και προσπαθούν μέσα από τα τμήματα υποδομής να το γιγαντώσουν όλο αυτό».