Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Φουρνιέ, η επιμονή του μάνατζέρ του και η υπέρβαση...

Τι ισχύει γύρω από την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για Φουρνιέ.

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Φουρνιέ, η επιμονή του μάνατζέρ του και η υπέρβαση...

Αναθερμάνθηκε σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν χθες τα ξημερώματα της Τρίτης (2/9) το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για του Εβάν Φουρνιέ.

Κι αυτό διότι ο παίκτης κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, χωρίς να έχει βρει ομάδα στο ΝΒΑ, με τον ατζέντη του σύμφωνα με τα όσα λέει το ρεπορτάζ να προσεγγίζει τις ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον στις αρχές του καλοκαιριού, όταν ακόμα για τον Γάλλο άσο ήταν πιο ορατό το ενδεχόμενο να συνεχίσει στο ΝΒΑ.

Μέσα σε αυτές τις ομάδες ήταν και ο Ολυμπιακός, ενώ υποψήφιες είναι ακόμα η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και η Αρμάνι Μιλάνο που σύμφωνα όμως με άλλες πληροφορίες έχει αποσύρει το ενδιαφέρον της.

Όπως δήλωσαν οι πρόεδροι των «ερυθρόλευκων» στην παρουσίαση της επιστροφής του Σάσα Βεζένκοφ, το ρόστερ της ομάδα έχει κλείσει. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δε θα ενδιαφερθεί να κινηθεί για ένα παίκτη όπως ο Φουρνιέ, εφόσον παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Και ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει έντονη κινητικότητα από την πλευρά του και στο παρελθόν έχει εκφραστεί θετικά στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί για τον Ολυμπιακό.

Τι συμβαίνει με ρόστερ και συμβόλαιο

Βασικό αγκάθι στην περίπτωσή του σίγουρα αποτελεί το συμβόλαιο του. Με τον Ολυμπιακό να έχει δώσει 3,5 εκατ. στο Σάσα Βεζένκοφ, σύμφωνα με τα όσα έβγαιναν τις προηγούμενες ημέρες στη δημοσιότητα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν να δώσουν πάνω από 2 με 2,5 εκατ. για το Γάλλο σταρ.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάει για μία ακόμα υπέρβαση, σε συνέχεια του, πρωτοφανούς για το ελληνικά δεδομένα, συμβολαίου που δόθηκε στο Σάσα Βεζένκοφ.

Ο ερχομός από την άλλη του Ασημένιου Ολυμπιονίκη με την Εθνική Γαλλίας στο Παρίσι 2024, θα φέρει - εφόσον τελικά «πιάσει λιμάνι» - ανακατατάξεις στο στο ρόστερ της ομάδας.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει 9 ξένους στο ρόστερ της, με τον Κίναν Έβανς εκτός μέχρι το Φεβρουάριο και είναι ήδη γεμάτη στο γκαρντ. Σίγουρα κάποιος εξ αυτών θα αποχωρήσει, με την ομάδα να μπορεί μεν να έχει όσους ξένους θέλει στο ρόστερ της EuroLeague, στην Ελλάδα όμως υποχρεούται σε 6+1, ενώ τα διαφορετικά ρόστερ σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουμε δει ότι δεν είναι και τα ιδανικότερα.

Σε κάθε περίπτωση η εβδομάδα αυτή θα δείξει αν θα προχωρήσει το θέμα του Φουρνιέ στον Ολυμπιακό, αφού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πηγές αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος επαφών ανάμεσα στην ομάδα και τον παίκτη, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.