Μεντιλίμπαρ: «Πάντα είμαι απαιτητικός, να δείξουμε τι αξίζουμε»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΛΙΟΝ ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ: Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λιόν τονίζοντας πως η ομάδα του πρέπει να δείξει την αξία της.

Μεντιλίμπαρ: «Πάντα είμαι απαιτητικός, να δείξουμε τι αξίζουμε»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΛΙΟΝ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Ολυμπιακού απέναντι στη Λιόν τονίζοντας πως είναι πάντα απαιτητικός από τους ποδοσφαιριστές του και αυτό που θέλει είναι να δείξουν τι αξίζουν.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου:

O προπονητής της Λιόν στάθηκε πριν στην κατάκτηση του Κόνφερενς. Η συγκεκριμένη επιτυχία αφαιρεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού και οι αντίπαλοί του είναι πλέον πιο υποψιασμένοι;

Είναι πολύ καλό να σε σέβονται και να ξέρουν την αξία σου, σκεπτόμενοι τι έχεις κερδίσει πριν από λίγο καιρό. Αυτό δεν έχει καμία αξία. Είναι νέα διοργάνωση, μία νέα σεζόν και από την αρχή πρέπει να δείξουμε τι αξίζουμε και να ξαναδείξουμε την καλή μας εικόνα, φέρνοντας τα καλά αποτελέσματα. Ό,τι πετύχαμε στο παρελθόν δεν έχει αξία. Έτσι όπως είναι η δομή της νέας διοργάνωσης, ποτέ δεν ξέρεις τι είναι αρκετά καλό να κάνεις. Επειδή δεν ξέρουμε πόσοι βαθμοί χρειάζονται για να περάσουμε, αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκες τη διοργάνωση.

Έχοντας τις απουσίες του Ζέλσον και του Μασούρα, έχετε καταλήξει στα πλάνα σας από τη μεσαία γραμμή και μπροστά;

Φυσικά και το έχω σκεφτεί, αλλά δεν θα σας αποκαλύψω την ενδεκάδα. Δεν έχει σημασία ποιος παίκτης είναι εκτός και ποιος παίζει. Έχουμε μία ιδέα και προσπαθούμε να την υπηρετήσουμε. Δεν έχει αλλάξει η ιδέα του παιχνιδιού μας όταν ένας παίκτης απουσιάζει. Κατά τη διάρκεια της σεζόν θα συμβεί πολλές φορές αυτό να έχουμε τραυματίες ή τιμωρημένους. Για αυτό έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ και όλοι είναι εδώ να προσφέρουν. Σημασία έχει να μην αλλάζει η ιδέα του παιχνιδιού.

Επειδή λατρεύετε το άμεσο παιχνίδι, βολεύει το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού που έχετε απέναντι σε πιο ισχυρούς αντιπάλους;

Νομίζω ότι το έχουμε ξανακάνει. Κερδίσαμε μία διοργάνωση απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Γιατί να μην το ξανακάνουμε;

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι για εσάς να διαχειριστείτε το γεγονός ότι προέρχεστε από δύο αρνητικά αποτελέσματα; Κι επίσης, αν χρειάζεται να γίνετε πιο σκληρός απέναντι στους παίκτες σας.

Απαιτητικός είμαι πάντα απέναντι στους ποδοσφαιριστές μου και όχι επειδή ξεκινάμε μία νέα διοργάνωση ή επειδή δεν πήγε καλά. Κυρίως έχει να κάνει με το πόσο πολύ μπορούν να εφαρμόσουν στο παιχνίδι την ιδέα που έχουμε καταστρώσει. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί συγκεντρωμένοι για να εφαρμόσουμε την ιδέα του παιχνιδιού που θέλουμε.

Πώς βλέπετε το στυλ παιχνιδιού της Λιόν;

Φυσικά και το έχω μελετήσει.