Ποιο τραγούδι του Ζαμπέτα απέρριψε ο Γιάννης Πουλόπουλος

Το 1970 ο  Ζαμπέτας πρότεινε δυο τραγούδια στον Γιόαννη Πουλόπουλο. Το ένα του άρεσε πολύ και το είπε, το άλλο το απέρριψε

Ποιο τραγούδι του Ζαμπέτα απέρριψε ο Γιάννης Πουλόπουλος

1970 - Ο Γιώργος Ζαμπέτας παραμένει σημείο αναφοράς για τη δισκογραφία της εποχής. Δίνει αφειδώς τραγούδια του σε παλιούς και νέους ερμηνευτές και τα περισσότερα από αυτά γίνονται αμέσως επιτυχίες. Στη δεκαετία του '70 ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές αναδεικνύεται ο Γιάννης Πουλόπουλος, που ευτύχησε να πει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια της ελληνικής μουσικής. Ανάμεσα στους συνθέτες που τον τροφοδοτούν είναι φυσικά και ο Ζαμπέτας.

Ο μετρ της πενιάς προτείνει το 1970 δύο τραγούδια στον Γιάννη Πουλόπουλο. Το πρώτο είναι ένα χασάπικο με τίτλο «Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν». Ο τραγουδιστής ενθουσιάζεται και δέχεται να το ηχογραφήσει αμέσως. Ο Ζαμπέτας, ωστόσο, σκοντάφτει στο δεύτερο τραγούδι με τίτλο: «Ρωμιός αγάπησε Ρωμιά», που δεν αρέσει στον Πουλόπουλο και το απορρίπτει. Τελικά το τραγούδι αυτό θα περάσει στον Σταμάτη Κόκοτα που θα το κάνει μεγάλη επιτυχία. Ο Πουλόπουλος θεώρησε ότι το τραγούδι αυτό δεν πήγαινε στη φωνή του και δεν ταίριαζε στην εικόνα του, κάτι για το οποίο ίσως είχε δίκιο.

Σε κάθε περίπτωση ο Ζαμπέτας δεν πτοήθηκε και κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο και τις δύο συνθέσεις με φωνές που την εποχή εκείνη έσπαγαν ταμεία.