Απόπειρα εναντίον Τραμπ: Ήξεραν για τον δράστη 20 λεπτά πριν αυτός πυροβολήσει

Αποκαλυπτικές καταθέσεις στο Κογκρέσο, από μέλη των δυνάμεων ασφαλείας 

Απόπειρα εναντίον Τραμπ: Ήξεραν για τον δράστη 20 λεπτά πριν αυτός πυροβολήσει

Άνδρας της τοπικής αστυνομίας, ειδοποίησε τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ για έναν αδύνατο άνδρα που έφερε τηλέμετρο (όργανο που μετράει την απόσταση από έναν στόχο), και κινείτο ύποπτα περίπου 20 λεπτά πριν ο 20χρονος Τόμας Κρουκς, ανοίξει πυρ στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στο Κογκρέσο μέλη των δυνάμεων ασφάλειας.

Μετά την – κεκλεισμένων των θυρών- ενημέρωση των γερουσιαστών, η εικόνα για το πώς συνέβηκε το αιματηρό γεγονός έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει, αλλά και να γεννά ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.

Η τοπική αστυνομία φέρεται να είχε εντοπίσει τον ένοπλο, που συμπεριφερόταν περίεργα, περίπου μία ώρα πριν από τους πυροβολισμούς.

Τον έχασαν μέσα στο πλήθος προτού τον εντοπίσει ξανά ο ελεύθερος σκοπευτής της αντιτρομοκρατικής.

Γιατί άφησαν τον Τραμπ να ανέβει στο βάθρο, ένα από τα ερωτήματα
Οι νέες πληροφορίες εγείρουν ακόμη περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το γιατί δεν σταμάτησαν έγκαιρα τον επίδοξο δολοφόνο του Τραμπ, αλλά και γιατί επετράπη στον ίδιο τον πρώην πρόεδρο να εμφανιστεί στη σκηνή.

Γύρω στις 17:45 τοπική ώρα, ο Κρουκς εντοπίστηκε ξανά, αυτή τη φορά να κινείται γύρω από το κτίριο της Agr International – αυτό στο οποίο αργότερα ο Κρουκς ανέβηκε για να στοχεύσει τον Τραμπ.

Ένας αστυνομικός φέρεται να τον έβγαλε φωτογραφία να κοιτάζει μέσα από το τηλέμετρο, σύμφωνα με το CBS News, και αμέσως τηλεφώνησε στον κέντρο ελέγχου για να αναφέρει το γεγονός.

Στις 17:52 – 19 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς – η Μυστική Υπηρεσία πληροφορήθηκε ότι ο Κρουκς είχε εντοπιστεί και μετέφερε την πληροφορία σε άλλους πράκτορες που βρίσκονταν στο σημείο, ανέφερε το CBS.

Όπως αποκαλύφθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Κογκρέσσου, ο δράστης είχε επισκεφθεί τον τόπο της επίθεσης, τουλάχιστον μία φορά τις ημέρες πριν από την απόπειρα δολοφονίας.

Ζητούν το κεφάλι της διευθύντριας της Μυστικής Υπηρεσίας
Γερουσιαστές που συμμετείχαν στην ενημέρωση, απαίτησαν την παραίτηση της διευθύντριας της Μυστικής Υπηρεσίας Kimberly Cheatle.

Η Cheatle έχει δηλώσει ότι η υπηρεσία βασίστηκε στην τοπική αστυνομία για να ασφαλίσει το κτίριο, από το οποίο πυροβόλησε ο 20χρονος.

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές ισχυρίζονται ωστόσο, ότι είχαν ενημερώσει τη Μυστική Υπηρεσία ότι δεν είχαν αρκετούς πόρους για να το περιφρουρήσουν, σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Γκόλντινγκερ, τον εισαγγελέα της κομητείας Μπάτλερ, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση.

Πάντως, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ένας αστυνομικός που εντόπισε τον δράστη ανέβηκε στην οροφή αλλά αυτός έστρεψε άμεσα το τουφέκι εναντίον του.

Ο αξιωματικός υποχώρησε γρήγορα προς τη σκάλα και τότε ο Κρουκς πυροβόλησε προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς του, έπεσε νεκρός από τα πυρά σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

«Κακή συνεννόηση…»
Ο Τζέισον Ράσελ, πρώην πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας που έχει εργαστεί σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, απέδωσε την σειρά λαθών λόγω κακής συνεννόησης σχετικά με τις αρμοδιότητες των διαφόρων υπαλλήλων.