Ολυμπιακός: Οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη!

Πρώτος και καλύτερος ο Ολυμπιακός - Διαθέτει την κορυφαία επίθεση (86,6 πόντοι), ενώ έχει την πρωτιά σε ασίστ (22,6) και κλεψίματα (8,6) στην EuroLeague. 

Ολυμπιακός: Οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη!

Στην πιο ανταγωνιστική Ευρωλίγκα των τελευταίων ετών, με τις διαφορές δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων να είναι μικρές, ο Ολυμπιακός τερμάτισε πανηγυρικά στην πρώτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 11-6. Ναι μεν ισοβαθμεί με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα, αλλά υπερτερεί για δύο λόγους. Όχι μόνο έχει το καλύτερο συν/πλην σε επίθεση/άμυνα, έχοντας το εντυπωσιακό +161, αλλά έχει κερδίσει φέτος και τις τρεις προαναφερόμενες ομάδες στον πρώτο γύρο. Οι Πειραιώτες βαδίζουν στον σωστό δρόμο για τον πρώτο στόχο τους, ο οποίος είναι όχι μόνο η πρόκριση στα πλέι οφ αλλά και η κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας, όπως και πέρσι.

Καμία αντίρρηση πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει και ήττες φέτος, έχει χάσει και ματς που ήταν εκτός προγράμματος, αλλά συνολικά έχει την πιο σταθερή πορεία από όλες τις ομάδες. Καμία δεν έχει προχωρήσει αλώβητη. Kαι κυρίως οι Πειραιώτες παίζουν θελκτικό μπάσκετ, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους. Φέτος έχουν τη φιλοσοφία να παρουσιάζουν ένα σύγχρονο μπάσκετ. Με ταχύτητα, παίζοντας σε υψηλό τέμπο, πηγαίνοντας τα ματς σε υψηλό σκορ, έχοντας καλό σουτ και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Δεν είναι τυχαίο πως οι αντίπαλοι σε πρόσφατη ψηφοφορία εκθείασαν το φετινό σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι αριθμοί μέχρι στιγμής τα λένε όλα. Ο Ολυμπιακός διαθέτει την κορυφαία επίθεση στην Ευρωλίγκα, σκοράροντας 86,6 πόντους ανά παιχνίδι. Παράλληλα, είναι πρώτος στον τομέα των ασίστ, μοιράζοντας 22,6 τελικές πάσες ανά παιχνίδι. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι στην κορυφή και στα κλεψίματα, δείγμα και της έμφασης που δίνουν στην άμυνα. Μετρούν 8,6 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Σημαντικές πρωτιές. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» είναι πέμπτοι σε εύστοχα δίποντα αλλά και τέταρτοι σε εύστοχα τρίποντα (βάζουν 10 σουτ από την περιφέρεια ανά παιχνίδι), δείγμα και της ισορροπίας που υπάρχει στον τρόπο ανάπτυξης και εκτέλεσης.

Συνολικά οι νταμπλούχοι Ελλάδας είναι πρώτοι και στο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο βάζει κάτω όλα τα δεδομένα και αποδεικνύει πως ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό μπάσκετ στη διοργάνωση. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά προϊόν σωστής δουλειάς. Χωρίς ο Ολυμπιακός να έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ευρωλίγκα, είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Γιατί έχει έναν εξαιρετικό προπονητή, με ένα αξιόλογο προπονητικό τιμ. Επειδή έκανε μία έξοχη στελέχωση στο ρόστερ και φέτος, όπως και πέρσι. Μία ομάδα με χημεία, ομοιογένεια και με παίκτες που ο καθένας έχει δείξει σημαντική ατομική βελτίωση.