Ολυμπιακός: Άφαντες οι μεταγραφές... κι ο Γενάρης είναι ακόμη μακριά!

Η μέχρι στιγμής εικόνα των μεταγραφικών κινήσεων του καλοκαιριού από τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Άφαντες οι μεταγραφές... κι ο Γενάρης είναι ακόμη μακριά!

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε πολλές κινήσεις το καλοκαίρι. Ήταν λιγότερες από κάθε άλλη φορά και από αυτές που μας είχε συνηθίσει.

Βέβαια, για να κριθεί μία μεταγραφή θα πρέπει να αξιολογηθεί σε βάθος χρόνου και να μην βγουν βιαστικά συμπεράσματα.

Ωστόσο, οφείλουμε να κάνουμε μία πρώτη προσέγγιση ως προς το τι έχουν κάνει έως τώρα τα καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα και τις βοήθειες που έχουν προσφέρει ή όχι στον Ολυμπιακό. Επί της ουσίας, αν εξαιρεθεί ο Κοστίνια που κάτι έχει δείξει, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχει ένα συγκεκριμένο «ταβάνι» (καλός ανασταλτικά, όχι κάτι το ιδιαίτερο δημιουργικά) και ο Λορέντσο Πιρόλα που δεν μπορεί να πει κάποιος ότι «αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται», οι υπόλοιποι έχουν δείξει ελάχιστα πράγματα.

Εννοείται ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εικόνα τους σε λίγες εβδομάδες ή και μήνες.

Ο Ιμπόρα εμφανίστηκε τον Φεβρουάριο στον Ολυμπιακό και εξελίχθηκε σε υπερπολύτιμη μονάδα. Ο Ποντένσε άρχισε να δείχνει τον πραγματικό του εαυτό με τον ερχομό του Μεντιλίμπαρ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ως προς τις φετινές μεταγραφές, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν ανεβάσουν στροφές και δεν παρουσιάσουν το καλό πρόσωπο που είχαν στις πρώην ομάδες τους, τότε αναπόφευκτα τον Ιανουάριο θα γίνουν κινήσεις ενίσχυσης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μέχρι τον Γενάρη, όμως, έχουμε ακόμη δύο μήνες μπροστά μας.

Μέχρι στιγμής λοιπόν έχουμε τα εξής δεδομένα:

Κρίστοφερ Βέλντε: Έχει 1 γκολ και 2 ασίστ σε 10 παιχνίδια, αλλά εμφανίζεται το πολύ 20 λεπτά στους αγώνες και μετά είναι άφαντος! Με τον Νορβηγό είναι κυρίως θέμα ψυχολογικό και έλλειψης αυτοπεποίθησης. Ποιοτικά έδειξε στα φιλικά τι μπορεί να προσφέρει. Περισσότερο έχει να κάνει με το μυαλό του.

Λορέντσο Πιρόλα: Έχει 6 συμμετοχές, είναι αρκετά σοβαρός στα παιχνίδια του και βγάζει την εικόνα ενός αμυντικού με προοπτική.

Κοστίνια: Αξιόπιστος ανασταλτικά, αλλά στα 7 ματς που τον έχουμε δει, δεν μπορεί να προσφέρει ούτε κατά διάνοια τις βοήθειες που δίνει ο Ροντινέι δημιουργικά.

Ρόμαν Γιάρεμτσουκ: Έβαλε το γκολ με την Καλλιθέα σε κενή εστία και τίποτε άλλο. Ο Ουκρανός δεν έχει μπει ακόμη στο κλίμα της ομάδας. Δεν αμφισβητείται όμως η ποιότητά του, ασχέτως αν δεν έχει πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής. Το ζητούμενο είναι πότε θα αρχίσει να δείχνει τον πραγματικό του εαυτό. Προς το παρόν είναι πίσω στην ιεραρχία από Ελ Κααμπί και Κωστούλα.

Γουίλιαν: Δεν έχει δείξει ακόμη το πρόσωπο που έδειχνε στη Φούλαμ.

Σέρτζιο Ολιβέιρα: Στο ματς με τον Παναιτωλικό μπήκε στο τελευταίο μισάωρο και άφησε υποσχέσεις. Έως τώρα έχουμε μείνει με εκείνες τις υποσχέσεις.

Ντάνι Γκαρθία: Έχασε την προετοιμασία, είχε μία σχετικά καλή παρουσία στη Λιόν, αλλά γενικώς ακόμη είναι στο ψάξιμο.

Μάρκο Στάμενιτς: Και ο Νεοζηλανδός είναι στο ψάξιμο. Δεν έχει καταφέρει ακόμη να «κουμπώσει» με το υπόλοιπο σύνολο.