Ολυμπιακός: Η πίστη του Ντόη και η ευκαιρία που άρπαξε

Ο Ανδρέας Ντόη εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες που δημιουργήθηκαν και άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Η πίστη του Ντόη και η ευκαιρία που άρπαξε

Και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν οι συγκυρίες και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται. Το θέμα είναι να τις εκμεταλλευτεί κάποιος είτε σε ατομικό, είτε σε ομαδικό επίπεδο. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Ανδρέας Ντόη.

Με το φινάλε της περσινής περιόδου ελάχιστοι θα περίμεναν ότι ο 21χρονος αμυντικός θα είχε θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτό είχε φανεί άλλωστε και από τον τρόπο με τον οποίο τον διαχειρίστηκε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς.

Ο Βάσκος προπονητής δεν είχε δείξει να «ψήνεται» με τον Ντόη ή τουλάχιστον τον είχε αφήσει λίγο πιο πίσω σε σχέση με τους άλλους. Το καλοκαίρι στην προετοιμασία, όμως, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για να πάρει την ευκαιρία του ο 21χρονος αμυντικός.

Το βασικό, όμως, είναι πως ο ίδιος την άρπαξε, ανταποκρίθηκε και τελικά όχι απλά έμεινε στο ρόστερ, αλλά έκανε και νέο συμβόλαιο και έφτασε να παίρνει χρόνο και στην εθνική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Ντόη είναι ένα παράδειγμα πως η απογοήτευση δεν είναι καλός σύμβουλος και πως με τη δουλειά και την πίστη όλα γίνονται.

Σε αντίθεση δηλαδή με τον Πεπ Μπιέλ που δεν εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι και δεν κατάφερε να αναγκάσει διοίκηση και Μεντιλίμπαρ να τον κρατήσουν.